"Lauzītā latviešu valodā" – Youtube pārmet sliktu valsts valodu

© pixabay / finelightartsДевочка за компьютером
Девочка за компьютером - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sieviete ieslēgusi bērnam dziesmu latviešu valodā Youtube servisā un šausminās – izrādās, videohostings ļoti slikti pārvalda valsts valodu.

RĪGA, 15. septembris — Sputnik. Jaunā māmiņa noklausījusies Renāra Kaupera dziesmiņu "Joka pēc Alfabēts", un saskārusies ar īstu šoku un atklāsmi, vēsta Bb.lv.

Pārraides Bez Tabu "Sūdzību dēlī" latviete Laine pastāstīja par savu sašutumu. Nesen viņa kopā ar savu gadu veco mazuli noklausījusies Youtube Renāra Kaupera dziesmiņu "Joka pēc Alfabēts". Viss būtu bijis kārtībā, taču videohostings pēc dziesmas noslēguma automātiski ieslēdza citas bērnu dziesmas latviešu valodā.

Tikai latviešu valoda dziesmās ir "lauzīta", stāsta Laine. Pie tam viņa sašutusi par to, ka dziesmu teksts ekrāna apakšdaļā ir raibs no kļūdām – tajā trūkst mīkstinājuma zīmju.

Sašutusī māmiņa nekavējoties paziņoja: tagad viņai esot skaidrs, kāpēc bērni Latvijā neprot pareizi runāt un rakstīt valsts valodā.

"Tad brīnās, ka bērni runā un raksta nepareizi, ja tik pieejamā vietā valodu māca nepareizi," Sūdzību dēlī rakstīja Laine.

Tiesa, jāpiebilst, ka komentāru autori viņu mazliet aprāja un atgādināja, ka ir pārsteidzīgi uzticēt bērna apmācību Youtube.

Atgādināsim, ka iepriekš Latvijas prezidents Egils Levits sūkstījās par to, ka valsts valodā Latvijā runā tikai 60% iedzīvotāju. Viņš atzīmēja, ka kopīgas valsts veidošanai visiem jārunā vienā valodā.

Viņš uzsvēra: atbildība par to, vai bērni pārvalda latviešu valodu, gulstas uz viņu vecākiem. Tātad, viņaprāt, valsts valodas mācībām ir jāsākas ģimenē.

Ziņu lente
0