Iemesls nomainīt pilsonību: pasaulslavenu dziedātāju no Latvijas terorizē VID

© Sputnik / Игорь Руссак / Pāriet pie mediju bankasРепетиция спектакля "Отелло" в Мариинском театре
Репетиция спектакля Отелло в Мариинском театре - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visā pasaulē pazīstamais operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko ir apmulsis un sašutis par Latvijas Valsts ieņēmumu dienesta garo vēstuli.

RĪGA, 5. septembris — Sputnik. Latvijas nodokļu inspektori ir ķērušies pie operdziedātāja Aleksandra Antoņenko, vēsta Bb.lv.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) nosūtījis māksliniekam vēstuli, kurā uz trim lapām stāstīts par viņa saimnieciskās darbības pārtraukšanu, jo viņš ilgus gadus neiesniedz nodokļu deklarācijas un ignorē nodokļu dienesta brīdinājumus.

Nav nekāds brīnums, ka VID rīcība radījusi Antoņenko sašutumu – par to, ka viņam bijusi saimnieciska darbība Latvijā, dziedādājs uzzināja tikai no nodokļu dienesta vēstules.

Туристы в Риге - Sputnik Latvija
Rīgā no tūristiem iekasēs nodokli, savukārt VID ķersies klāt iznomātājiem

Antoņenko norādīja, ka tāda attieksme un problēmas ar VID dāvā vēl vienu iemeslu mainīt pilsonību un kļūt par Austrijas valstspiederīgo.

Jāpiebilst, ka tāda mēroga zvaigznes kā Antoņenko būtiski veicina valsts tēlu, nes tās vārdu un kultūru pasaulē. Latvijas tenors pārsvarā strādā ar dramatisko repertuāru. Viņš ir La Scala, Metropolitēna operas, Karaliskās operas (Londona), operas "Bastīlija" (Parīze), Romas Operas teātra, Zalcburgas operas festivāla u.c. solists.

Pirmo reizi Antoņenko piesaistīja uzmanību 2002.gadā, izcīnot Paula Saksa prēmiju, pēc tam 2004.gadā viņš saņēma Latvijas Lielo mūzikas prēmiju. Pēc tam sākās mākslinieka starptautiskā karjera. Viņu uzskata par vienu no izcilākajiem tagadējās paaudzes liriski dramatiskajiem tenoriem.

2016.gadā prezidents apbalvoja Antoņenko ar III pakāpes Triju zvaigžņu ordeni par nopelniem kultūrā, spilgto māksliniecisko ieguldījumu un izcilajiem panākumiem opermākslā.

Ziņu lente
0