Deputāts par Šuplinskas ideju: galvenais, lai bērni nekļūtu par tās ķīlniekiem

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasДети обедают в школьной столовой
Дети обедают в школьной столовой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izglītības ministrijas izdevumi ir jāizvērtē, taču ir svarīgi, lai Šuplinskas ideju rezultātā neciestu bērni, uzsvēra KPV LV frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens.

RĪGA, 29. augusts — Sputnik. Izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas ideja pārlikt bezmaksas pusdienu finansējumu jaunāko klašu skolēniem uz pašvaldībām ir drosmīga ideja, taču svarīgi, lai par ķīlniekiem šajā situācijā nekļūst bērni, pauda partijas KPV LV Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens, vēsta Skaties.lv.

Politiķis akcentēja, ka tādiem lēmumiem ir tālejošas sekas, jāvērtē iniciatīvas īstenošanas iespējas kopā ar pašvaldībām. Jau pašlaik pašvaldības ierosinājumu vērtē skeptiski savu ierobežoto budžetu dēļ, tāpēc papildu izdevumi var izsaukt pretestību, it īpaši mazajās pašvaldībās, norādīja politiķis.

"Svarīgi panākt, lai šis jautājums neeskalējas starp Izglītības un zinātnes ministriju  un pašvaldībām, un bērni nekļūst par ķīlniekiem brīvpusdienu saņemšanai," sacīja Pucens.

Kopumā KPV LV frakcija atbalsta Šuplinskas iniciatīvu pārskatīt resora tēriņus, taču ir svarīgi, lai bērni arī nākotnē saņemtu brīvpusdienas un pie tam – vienlīdzīgas iespējas, neatkarīgi no finansēšanas veida.

Обед в столовой - Sputnik Latvija
Kas nākamgad maksās par skolēnu brīvpusdienām

Iepriekš vēstīts, ka no nākamā gada janvāra IZM varētu pārtraukt finansēt brīvpusdienas jaunāko klašu skolēniem, jo uzskata, ka šis pienākums jāuzņemas pašvaldībām. Iespējams arī cits variants: valsts uzņemas visu jaunāko klašu skolotāju finansēšanu, ko patlaban daļēji sedz pašvaldība, bet pašvaldības uzņemsies rūpes par jaunāko klašu audzēkņu ēdināšanu.

Patlaban bezmaksas pusdienas uz IZM rēķina saņem visi 1.-4.klašu skolēni – aptuveni 80 tūkstoši bērn. Šiem nolūkiem IZM tērē gandrīz 20 miljonus eiro.

Ziņu lente
0