Nopērc alu un saņem kinobiļeti: Rīgas policija aicina pusaudžus

© Ignat GorazdМолодые люди на улице
Молодые люди на улице - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārbaudē var piedalīties arī tie, kas izskatās kā nepilngadīgie.

RĪGA, 28. augusts – Sputnik. Jaunā mācību gada gaidās Rīgas Pašvaldības policija meklē brīvprātīgos galvaspilsētas jauniešu vidū, lai noskaidrotu, kur nepilngadīgajiem pārdod alkoholu un tabakas izstrādājumus.

Par alkohola un cigarešu pārdošanu nepilngadīgām personām Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz sodu gan pārdevējam, gan uzņēmumam. Pirmajā gadījumā sods sastāda 280-350 eiro, otrajā – 700-1400 eiro. Normatīvie akti ļauj atklāt pārkāpumus ar kontrolpirkumu veikšanu, kuros atļauts iesaistīt nepilngadīgos.

Brīvprātīgajiem jābūt vecumā no 15 līdz 18 gadiem, viņiem ir jāsaņem vecāku atļauja dalībai šajā pasākumā. Pārbaudē var piedalīties arī tie, kas izskatās kā nepilngadīgie, jo galvenais policistu mērķis ir noķert pārdevējus, kuri apzināti pārkāpj likumu.

Вышка спасателя - Sputnik Latvija
Latvija ieņem pirmo vietu noslīkušo cilvēku skaita ziņā

Drošības apsvērumu dēļ "kontrolpirkumi" notiks rajonos, kuri neatrodas brīvprātīgo dzīvesvietas tuvumā, lai viņi pēcāk nesatiek šos pārdevējus.

"Policijas slepeno palīgu" atbalsta akciju rīko Forum Cinemas LV: visi reidu dalībnieki var saņemt dāvanu karti no "Kino Citadele".

Tie, kas vēlas piedalīties pārbaudē un uzzināt plašāku informāciju par to, kas notiek policijas darba aizkulisēs, var sūtīt savu pieteikumu brīvā formā e-pastā: rpp.blpn@riga.lv. Pieteikumā jānorāda brīvprātīgā personas dati un telefona numurs, kā arī datus un telefona numuru kādam no vecākiem.

Ziņu lente
0