Vasara turpinās: sinoptiķi par laikapstākļiem Latvijā šonedēļ

© Unsplash / Jens KreuterДевушка на берегу
Девушка на берегу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tuvāko trīs dienu laikā Latvijā ir gaidāms vasarīgi karsts un saulains laiks, bet pēc tam var atnākt lietavas, ziņo sinoptiķi.

RĪGA, 26. augusts – Sputnik. Vasara turpina lutināt Latvijas iedzīvotājus ar sauli un labiem laikapstākļiem: tuvākajās dienās nokrišņi nav gaidāmi. Pirmdien būs sauss un saulains laiks, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +25…+29 grādiem, piekrastē nedaudz vēsāk.

Pūtīs vājš rietumu vējš, Vidzemes ziemeļos – mērens. Rīgā šodien būs saulains, pūtīs vājš dienvidu vējš, kurš mainīsies uz rietumu un ziemeļu vēju, maksimālā gaisa temperatūra sastādīs no +24 grādiem pilsētas centrā, līdz +28 – dienvidos.

Nedēļas vidū laikapstākļi būtiski nemainīsies – dienas joprojām būs karstas (līdz +27…+30 grādiem rietumu un centrālajos valsts reģionos), savukārt naktī gaisa temperatūra būs +10…+17 grādu robežās, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Laikapstākļi būs pārsvarā saulaini, bez nokrišņiem, taču vietām iespējams liels mākoņu daudzums.

Nedēļas vidū pastiprināsies dienvidaustrumu vējš un anticiklona ietekme nedaudz samazināsies, palielināsies mākoņu daudzums, savukārt no rietumiem valsti sāks šķērsot nokrišņu zona. Piektdien daudzos rajonos ir iespējams lietus un pērkona negaiss.

Neraugoties uz to, gaisa temperatūra būs salīdzinoši augsta – dienā gaidāms līdz +20…+25 grādiem.

Esošās prognozes liecina, ka brīvdienās laikapstākļi atkal uzlabosies. Sestdien savu ietekmi parādīs jauns anticiklons, tādēļ būs sauss un saulains, savukārt dienā gaiss iesils līdz +19 grādiem.

Ziņu lente
0