Fotogrāfijas ar Latvijas prezidentu dēļ airBaltic atcēla reisus: kompensāciju nebūs

© Sputnik / Sergey MelkonovAirbaltic
Airbaltic - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trīs Baltijas valstu karogu krāsās iekrāsotās airBaltic lidmašīnas nenogādāja pasažierus galamērķos, jo Rīgas lidostā Latvijas prezidentam bija ieplānota fotosesija.

RĪGA, 26. augusts – Sputnik. Kļuvis zināms, ka trešdien, 21. augustā, aviokompānija airBaltic ziedoja cieņu pret sevi un savu statusu veicināšanas kampaņas dēļ, vēsta Mixnews.lv, atsaucoties uz portālu Pietiek.com.

Zināms, ka trīs jaunas airBaltic lidmašīnas ir iekrāsotas Igaunijas, Latvijas un Lietuvas karoga krāsās. Tieši ar šiem aprakstītajiem laineriem arī bija jāiztaisa simboliskās Latvijas prezidenta Egila Levita fotogrāfijas. Prezidenta fotosesija lidostā par godu "Baltijas ceļa" 30. gadadienai bija ieplānota plkst. 15:00.

Tikmēr pasažieri Cīrihē gaidīja reisu BT642 uz Rīgu, savukārt pasažieri Rīgā gaidīja, kad lidos ar reisu BT641 uz Cīrihi. Taču viņu reisi tika atcelti. Turklāt reisam BT642 bija jāierodas Latvijas galvaspilsētā plkst. 13:20.

Starp prezidenta fotosesiju un laiku, kad lidmašīnai bija jānogādā pasažieri Rīgā, noteikti bija rezerve. Un viena no aprakstītajām lidmašīnām varēja atgriezties fotosesijai no Šveices. Taču, kā norāda Pietiek.com, airBaltic acīmredzot nolēma, ka veicināšanas kampaņa ir dārgāka par cilvēku laiku.

Beigās prezidents un airBaltic saņēma teicamas fotogrāfijas ar skaistām lidmašīnām fonā. Savukārt kompānija vēlamo veicināšanu, taču nebūt ne tādu, kādu, visticamāk, viņi bija iztēlojušies.

"Par godu "Baltijas ceļa" 30. gadadienai mēs savācām kopā mūsu lidmašīnu floti Latvijas, Igaunijas un Lietuvas karoga krāsās. Pasākuma laikā skanēja speciāla dāvana – jauna Via Baltica dziesma, kuras mērķis bija atgādināt brīvības vērtību," teikts airBaltic paziņojumā Twitter.

Savu brīvību lidsabiedrība patiešām vērtē augstu. Taču pasažieriem, kuri pazaudēja savu vērtīgo laiku un attiecīgi brīvību, dotajā gadījumā tas nebija piemērojams. Viņi varbūt pat nesaņems kompensācijas, kā norāda Pietiek.com, "dažu nepārvaramu problēmu" dēļ. Kaut gan, saskaņā ar ES direktīvu, par atceltu reisu katram pasažierim pienākas 250 eiro.

Ziņu lente
0