Krievijas vēstniecība Latvijā izsmēja jauno sodu par "Rossija 24" retranslāciju

CC0 / pixabay / Телевизионный пульт
Телевизионный пульт - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visa lieta tajā, ka Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei nedod naudu, uzskata Krievijas diplomātiskajā misijā.

RĪGA, 16. augusts – Sputnik. Krievijas vēstniecība Latvijā reaģēja uz Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu sodīt divpadsmit kabeļtelevīzijas operatorus, kuru paketēs ir kanāls "Rossija 24".

NEPLP saskatīja "naida kurināšanu" 30. maija ziņu raidījumā, kur tika stāstīts, ka jaunievēlētajam prezidentam Egilam Levitam ir tiešs sakars ar Latvijas krievvalodīgo iedzīvotāju diskrimināciju. Tagad pret kabeļtelevīzijas operatoriem, kuri retranslē kanālu, iesāktas administratīvā pārkāpuma lietas.

Krievijas vēstniecība komentējusi šo lēmumu Facebook.

"Ko lai dara, kad viss ir slikti un naudu nedod? Latvijas mediju regulators zina risinājumu! Jāatrod pirms 2,5 mēnešiem iznākušu televīzijas raidījumu Krievijas telekanālā, piemēram "Rossija 24", un jāpaziņo par tajā atklātām "naidīgām runām". Viss! Lieta darīta!

Atvainojiet, kabeļtelevīzijas operatori, nekā personīga…" izrakstīja diplomātiskajā misijā.

Vērts atzīmēt, ka "Rossija 24" ziņu raidījuma vadītājas frāze par Levita saikni ar nacionālo minoritāšu diskrimināciju nebija viņas pašas vērtējums, bet gan "Saskaņas" deputāta Borisa Cileviča citāts, kurš izteica šādu viedokli Facebook.

 Российский тележурналист Владимир Познер - Sputnik Latvija
Pozners par "Rossija RTR" aizliegšanu Latvijā: tātad, varasiestādēm ir no kā baidīties

Toreiz Cilevičs uzrakstīja, ka Latvijas valdošā elite apbalvoja Levitu ar prezidentūru par to, ka viņš palīdzēji juridiski nostiprināt Latvijas krievu diskrimināciju.

Tik tiešām, Levits ir ne vien faktiskais Satversmes preambulas autors, kura nostiprināja latviešu valodas un kultūras virsroku pārspēku pār pārējiem, bet arī stāvēja klāt Latvijas likumdošanas tapšanai, kura noteica nepilsonības institūta parādīšanos.

Ziņu lente
0