Latvieši diskutē, vai ļauts mīlēt krievu kultūru

© Sputnik / Maksim Blinov / Pāriet pie mediju bankasБлины
Блины  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvieša atzīšanās mīlestībā pret krievu kultūru izraisījusi vētrainu reakciju Twitter tīklā.

RĪGA, 12. augusts — Sputnik. Vai latvietis drīkst mīlēt krievu kultūru, kas tā tāda ir – krievu kultūra un kur tā rodama? Par tādiem jautājumiem lauza galvas Twitter lietotāji pēc Arvja Kolmaņa publikācijas – viņš atzina, ka krievu kultūru mīl, vēsta Bb.lv.

"Man patīk krievu kultūra," uzrakstīja Kolmanis savā lapā Twitter.

Atradās tādi, kas viņam piekrita, taču bija arī citi, kuri, ņemot vērā Latvijas politiskās nostādnes (neskatoties uz to, ka 40% iedzīvotāju valstī ir krievi), lauzīja galvu par "filozofisko" jautājumu, vai krievu kultūra vispār pastāv un kur to meklēt.

Янис Борданс на Большой толоке - Sputnik Latvija
Uztaisi ģenētisko analīzi, ja nu neesi 100% latvietis: tīklā izsmēja Bordānu

"Kur šodien sastopama tā īstā krievu kultūra? Savas valsts celšanā, pārvaldībā, attiecībās ar kaimiņiem. Kur tā ir?" taujāja viens diskusijas dalībnieks.

Tālāk diskusija gāja šķībi un greizi. Kāds pieļāva, ka kaut kāda krievu kultūra bija cariskajā Krievijā pirms revolūcijas, 19.gs. un 20.gs. sākumā, pēc tam  boļševiki to iznīcinājuši". Cits uzrakstīja, ka krievu kultūra ir viss, kas ir krievu valodā. Vēl viens lietotājs pat uzskata, ka mīlestība pret krievu kultūru liecina par sliktu toni.

Taču "aplausus" guva Nacionālās apvienības deputāts Aleksandrs Kiršteins, kurš iesaistījās diskusijā ar savu viedokli – latvieša mīlestību pret krievu kultūru viņš nosauca par padomju latvieša – pseidointeliģenta un lūzera izpausmi.

Strīda dalībniekiem tomēr neizdevās noskaidrot, kas ir krievu kultūra. Toties zināms, ka liels skaits latviešu ierodas paklausīties krievu mākslinieku dziesmas "Dzintaros". Viņu starpā ir arī augstu stāvoši ierēdņi un ministri.

Певец Григорий Лепс - Sputnik Latvija
Bordāns kritizē Ģirģenu par Ļepsa koncerta apmeklēšanu

Nesenajā Laimas Vaikules festivālā Jūrmalā "Dzintaru" koncertzālē Grigoriju Ļepsu klausījās valsts iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens. Tieslietu ministrs Jānis Bordāns par to nez kāpēc apvainojās un uzsvēra, ka, klausoties Ļepsu, Ģirģens esot pazemojis Latvijas valsti. Pēc tam ap krievu mākslinieku izcēlās skandāls, kurā viņš pats gan nebija iesaistīts. Interesanti, ka Ģirģens nebija vienīgais ministrs, kurš apmeklēja Ļepsa koncertu Jūrmalā – zināms, ka festivālu apmeklējusi arī labklājības ministre Ramona Petraviča, turklāt, spriežot pēc viņas smaida, politiķe nebūt nekaunas par savu muzikālo gaumi.

Iespējams, krievu kultūru vai vismaz Krievijas estrādi mīl arī dažs labs Nacionālās apvienības pārstāvis, taču Latvijā šī tēma patlaban diemžēl ir ļoti neērta.

Ziņu lente
0