Vietējā Venēcija: kā Latvija pārdzīvoja pērkona negaisu, krusu un lietusgāzes

© pixabayГрад
Град - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu lietotāji publicēja applūdušo un ar krusu nobērto ielu fotogrāfijas un videoierakstus.

RĪGA, 10. augusts – Sputnik. Vakar, 9. augustā, Latvijā plosījās spēcīgs ciklons, vairākās pilsētās bija krusa un lietusgāzes ar spēcīgām vēja brāzmām.

Pērkona negaisa, lietusgāžu un vēja brāzmu līdz 15 metriem sekundē dēļ valstī tika izsludināts oranžais bīstamības brīdinājuma līmenis.

Stihijas rezultātā daudzas pilsētu ielas tika applūdinātas. Tostarp Jelgavu sociālo tīklu lietotāji nodēvēja par vietējo "Venēciju" un publicēja ielu fotogrāfijas un videoierakstus.

Pērkons skāra arī Latvijas galvaspilsētu. Daudzi norāda komentāros, ka tas, kas šobrīd notiek Latvijā, vairāk līdzinās arktiskai vasarai.

"Īsteni arktiska vasara - tik milzīgi, enerģiski negaisi tādā aukstumā pēc nesiltas nakts," raksta viens no lietotājiem.

Ielu applūšana Rīgā pēc spēcīgām lietavām ir pietiekami bieža parādība, neraugoties uz pilsētas iedzīvotāju sūdzībām, varasiestādes pagaidām nespēj novērst šo problēmu. Kaut arī atbildīgo iestāžu sanāksme uzdeva Satiksmes departamentam līdz 1. augustam tikt galā ar ielu problemātiskajiem posmiem, pagaidām nekādas manāmas izmaiņas nav notikušas.

Ziņu lente
0