Piemaksā vai vispār nekur nelidosi: airBaltic neielaida meiteni lidmašīnā

CC0 / PxHere / Малыш с чемоданом
Малыш с чемоданом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Neviens pat neiedomājās, par bērnu, pusaudzi, kur viņš ir palicis,": Latvijas iedzīvotāja pastāstīja, kā airBaltic darbinieki neielaida lidmašīnā raudošu bērnu.

RĪGA, 10. augusts – Sputnik. Trīs kilogramu liekais svars rokas bagāžā kļuva par bērna stresa iemeslu, kuram bija jāaizlido ar Latvijas lidsabiedrības airBaltic reisu uz Parīzi no Rīgas lidostas, vēsta Bb.lv.

Стюард в самолете Airbus A220-300 авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
airBaltic nepalaida pasažieri uz diviem reisiem virsrezervējuma dēļ

Savas jaunākās meitas ciešanu stāstu Rīgas lidostā Facebook aprakstīja Latvijas iedzīvotāja Līga Banga. Pēc viņas sacītā, 1. augusts viņai meitai iesākās "ar asarām, stresu, vienaldzīgu attieksmi".

Meitenei bija jālido uz Parīzi. Lidostā viņa nogaidīja reģistrāciju un 20 minūtes pirms reisa izlidošanas sāka svērt čemodānus. Taču, kā noskaidrojās, rokas bagāža pārsniedza pieļaujamo normu par 3 kilogramiem.

"Mājās koferi nosvērām, bet man gribējās aizsūtīt vecākai meitai, maizi un "Serenāde" konfektes. Tās ieliku klāt pašās beigās, mana vaina," atzīst Banga.

Lidostas darbinieks pieprasīja piemaksu par lieko svaru. Viņš norādīja, ka pretējā gadījumā meitene vispār nekur nelidos. Bērns aizgāja uz tualeti, no kurienes piezvanīja mammai un pastāstīja par notikušo. Banga pateica meitai izmest atkritumos konfektes un uzvilkt virsū smagākās bagāžas lietas, kā arī ielikt kaut ko kabatās.

Meitene raudāja uztraukuma un apjukuma dēļ, taču sekoja mātes norādījumiem. Kamēr viņa pildīja šo mātes lūgumu, beidzās iekāpšana uz reisu. Bērns palika stāvam pie slēgtiem iekāpšanas vārtiem. Banga stāsta, ka lidostas darbinieki pat neiedomājās par to, ka meitene neatgriezās, ņemot vēra, ka viņas biļete jau tika reģistrēta.

"Dēļ 3 kg liekā svara, tu esi vairs nevajadzīgs airBaltic klients? Ja es sveru 50 kg, kāpēc 100 kg pasažieris maksā tik pat? Kāpēc nevienam nerūp otra cilvēka situācija? Tikai divi cilvēki pēc tam, kad meita stāvēja aiz aizvērtām durvīm un raudāja, pienāca un pajautāja, kas noticis? Un jaukā lidostas darbiniece, iedeva padzerties ūdeni un nogādāja līdz airBaltic kasēm. Bet kasēs pateica, "pati esi vainīga". Varam 9 eiro atgriezt un tas arī viss. Attieksme!" raksta sašutumā Banga.

Aviokompānija airBaltic - Sputnik Latvija
"Lētās" biļetes: neapmierināts klients iesniedz sūdzību pret kompāniju airBaltic

Viņa norāda, ka visa lidosta skatījās uz viņas raudošo meitu, un cilvēkiem viss bijis vienalga. Banga norāda, ka nenoliedz savu vainu tajā, ka radīja lieko svaru čemodānā, taču viņu pārsteidz cits – kādēļ nevarēja pieklājīgi palīdzēt bērnam, ieteikt, kā labāk rīkoties?

"Nav pat žēl to 80 eiro, bet žēl, ka tik bezatbildīga attieksme valda cilvēku starpā," nobeigumā stāsta sieviete.

Tiek ziņots, ka kompānija airBaltic, kaut arī atstāja bez uzmanības Bangas meitu, pievērsa uzmanību viņas dusmu pilnajai vēstulei.

airBaltic uzrakstīja, ka saprot klientes vilšanos, taču atgādina, ka jūsu rokas bagāžas izmērs un svars nedrīkst pārsniegt maksimāli pieļaujamo svaru (8 kg rokas bagāžai), pretējā gadījumā lidostas pārstāvji var pieprasīt papildmaksu.

airBaltic norādīja, ka šī informācija ir norādīta iekāpšanas talonā, kā arī iekļauta atgādinājumā, kurš tiek nosūtīts uz elektronisko adresi.

"Diemžēl šobrīd nevarēsim komentēt par tālāko, tāpēc varam aicināt minēto pasažieri rakstīt mums iesniegumu izmantojot šo online formu sīkāku apstākļu noskaidrošanai," teikts lidsabiedrības atbildē.

Piemaksā

Aviokompānijas airBaltic bagāžas noteikumi - Sputnik Latvija
Infografika
Aviokompānijas airBaltic bagāžas noteikumi

Lidsabiedrība airBaltic martā prezentēja jaunu pakalpojumu – pasažieri drīkst paņemt uz klāja nevis standarta 8 kilogramus rokas bagāžā, bet gan 12 kg. Taču tikai par papildmaksu 8,99 eiro apmērā. Tiesa, atļautais rokas bagāžas izmērs paliek nemainīgs.

Līdz šim visos airBaltic reisos varēja paņemt salonā vienu bagāžas vienību (55x40x23 cm) un vienu personīgo lietu (30x40x10 cm), kuru kopējais svars nedrīkst pārsniegt 8 kilogramus.

Jauno airBaltic rokas bagāžas izmēru airBaltic noteica pērnā gada vasarā: pieļaujamais čemodāna vai somas biezums kopš tā brīža sastāda 23 centimetrus, 20 centimetru vietā.

Taču saistībā ar lidsabiedrību jau ir paguvuši izskanēt divi lieli skandāli, kas saistīti ar rokas bagāžas izmēriem. Pirmajā gadījumā rokas bagāžu lika nodot kā bagāžu ar piemaksu, jo čemodāns neielīda rāmī pēc dziļuma, pēc kā, ierodoties Venēcijā, to vienkārši pazaudēja. Citā gadījumā pasažieri neielaida lidmašīnā, jo viņš nofotografēja lidostā sludinājumu par atļautās rokas bagāžas izmēriem.

Toreiz Latvijas lidsabiedrība arī ieteica klientiem uzmanīgāk lasīt bagāžas pārvadāšanas noteikumus.

Ziņu lente
0