Laulību afērista lieta: atstāja bez naudas un iedzina parādos

© AP Photo / Axel HeimkenНарисованное сердце на машине в Германии
Нарисованное сердце на машине в Германии  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Četru gadu garumā vīrietis spēlēja karsta mīlnieka lomu, pūšot pīlītes naivām dāmām, tās savukārt viņam labprāt ticēja un atdeva savu naudu – par krāpnieka medījumu kļuva 163 tūkstoši eiro.

RĪGA, 9. augusts – Sputnik. Valsts policijas darbinieki pabeiguši lietas izmeklēšanu par krāpnieku, uz kura āķa uzķērās 14 lētticīgas sievietes, kuras noticēja sava jaunā pielūdzēja kaislīgajām jūtām.

Izmeklēšanas gaitā izdevās noskaidrot, ka ar saviem topošajiem upuriem krāpnieks uzsāka iepazīšanos Interneta portālos. Tas tika darīts tikai un vienīgi savtīgos nolūkos – dažādu ieganstu aizsegā afērists sāka izkrāpt naudu naivajām jaunkundzēm. Kopumā tādā veidā viņam izdevās iegūt 163 tūkstošus eiro.

Izmeklēšanas darbi attiecībā pret laulību afēristu sākās jau 2017. gadā, kad policija saņēma trīs sieviešu kolektīvo iesniegumu, kuras pasūdzējās par to, ka kļuvušas par viena un tā paša vīrieša upuriem. Mīlnieks atstājis viņas bez naudas.

Taču izmeklēšana konstatēja, ka cietušo dāmu skaits ir krietni lielāks. Kopumā izmeklētājiem izdevās iegūt informāciju par 14 afērista upuriem. Noziegumi tika pastrādāti laika posmā no 2014. līdz 2018. gadam.

Visas nozieguma epizodes tika savāktas un apkopotas vienā lietā. Par aizdomās turamo kļuva 35 gadus vecs vīrietis ar kriminālo pagātni, iepriekš viņš ir sodīts par huligānismu.

Nav zināms, kā kriminālā pieredze ietekmējusi viņa biogrāfiju, taču, pēc cietušo teiktā, viņu jaunais paziņa bijis īsts pavedinātājs: spilgta, izskatīga āriene, vienmēr veltīja uzmanību, dāvināja ziedus un dāvanas. Īsāk sakot, tāda Dona Žuāna priekšā nostāvēt nav bijis iespējams, un jau pēc pāris randiņiem sieviete bijušas gatavas visam.

Taču iemīlējušos sieviešu laime bijusi īsa, un drīz jaunajam paziņam sāka rasties finanšu grūtības. Iegansti bijuši ļoti dažādi: vienai viņš pateica, ka grasās pirkt mašīnu un atradis neticami izdevīgu piedāvājumu, tādēļ viņam nepieciešams aizdevums. Citai stāstīja par biznesu kriptovalūtā, solot, ka spēs viņas ieguldījumus dubultot. Trešajā gadījumā tik ļoti iemantoja savas jaunās draudzenes ģimenes uzticību, ka spēja pierunāt viņus atdot veselus 70 tūkstošus eiro.

Насилие - Sputnik Latvija
Dārzeņu vietā laulība ar pakistāni: kā krāpnieki pieviļ latvietes

Sava upura vērību krāpnieks salauza ar sarunām par to, ka vēlas izveidot ģimeni un iegādāties kopīpašumu. Beigās meitenes ģimene pārdeva savu māju un atdeva viņam visu naudu. Drīzumā mīlestība pēkšņi pārgāja – krāpnieks pārstāja tikties ar meiteni un pazuda kopā ar naudu.

Taču mīlnieks ievēroja visus uzmanības noteikumus un veikli slēpa savu patieso identitāti – stādījās priekšā ar svešu vārdu, neko nestāstīja par to, kur strādā un ar ko nodarbojas. Tādējādi viņš varēja satikties ar piecām sievietēm vienlaicīgi, rūpīgi slēpjot visas paralēlās attiecības.

Cietušās zaudēja ne vien ietaupījumus un ģimenes vērtslietas. Lai palīdzētu savam mīļotajam, daudzas dāmas uzņēmās finanšu saistības ātro kredītu un bankas aizdevumu veidā.

Šī gada jūlijā izmeklēšana šajā lietā tika pabeigta, savukārt materiāli iesniegti prokuratūrā. Attiecībā pret noziedznieku lūdz iesākt kriminālvajāšanu saskaņā ar diviem Krimināllikuma pantiem par krāpšanos lielos apjomos.

Ziņu lente
0