Lietus un saule: sinoptiķi pastāstīja par brīvdienu laikapstākļiem Latvijā

CC BY 2.0 / Kārlis Dambrāns / RigaСильный ветер на набережной в Риге
Сильный ветер на набережной в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nedēļas beigās Latvijas iedzīvotājus sagaida mainīgi laikapstākļi – iespējams lietus, saule un brāzmains vējš.

RĪGA, 9. augusts – Sputnik. Piektdien visā Latvijā ir izsludināts oranžais brīdinājums ar pērkona negaisu: Rīgā un daudzos valsts rajonos gaidāms ilgstošs lietus. Vietām nokrišņu daudzums varētu sasniegt 20-25 mm, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Galvaspilsētā pūš mierīgs rietumu vējš, kurš negaisa laikā kļūs brāzmains. Maksimālā gaisa temperatūra dienā: +18…+23 grādi.

Naktī uz sestdienu arī ir iespējams lietus, taču laikapstākļi nedaudz uzlabosies. Pūtīs mierīgs vējš, dienā tas mainīs virzienu un pūtīs no dienvidiem, dienvidaustrumiem. Naktī un no rīta daudzos rajonos ir gaidāma bieza migla.

Temperatūra naktī: +10…+15 grādi, dienā: +19…+23 grādi. Lietus ir gaidāms tikai austrumu rajonos naktī, Rīgā bez nokrišņiem. Dienā būs mākoņains, brīžiem skaidrosies.

Savukārt svētdien Latvijai pietuvosies kārtējais ciklons. Daudzviet būs lietusgāzes, savukārt Kurzemē pūtīs brāzmains vējš 15-17 m/s. Gaisa temperatūra paliks nemainīga un turēsies +19…+23 grādu robežās dienā un +13…+18 grādu robežās naktī. Austrumu rajonos par pāris grādiem vēsāks.

Jaunnedēļ mūs acīmredzami gaida tikpat mainīgi laikapstākļi. Pirmdien būtiski nokrišņi nav gaidāmi, bet otrdien atmosfēras spiediens pazemināsies un ir gaidāms lietus.

Sekojošajās dienās situācija neuzlabosies – nokrišņu kļūs vēl vairāk, savukārt nedēļas beigas varētu kļūt par pēdējā laikā vislietainākajām visā Latvijas teritorijā. Gaisa temperatūra nedēļas sākumā būs ap +25 grādiem dienā, taču pakāpeniski sāks pazemināties līdz +17…+22 grādiem dienā un +10…+14 grādiem naktī.

Ziņu lente
0