Latvijas "iedragāšanai" 8 miljonus no Putina nesaņēmu: Jurkāns atbildēja Kiršteinam

© Sputnik / Sergey MelkonovЯнис Юрканс
Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts no Nacionālā bloka Aleksandrs Kiršteins uzrakstīja Twitter, ka "Krievija maksā bijušajam Latvijas ĀM vadītājam Jānim Jurkānam par propagandu". Atbildes kārtā Jurkāns paziņoja, ka "nevar nosaukt Kiršteinu par slimu cilvēku", vienīgi tāpēc, ka tas nav pieklājīgi un viņš nav ārsts.

RĪGA, 9. augusts – Sputnik. Sputnik Latvija intervijā bijušais Latvijas ārlietu ministrs Jānis Jurkāns komentēja Saeimas deputāta no Nacionālā bloka Aleksandra Kiršteina publikāciju Twitter par Krievijas "propagandu" Latvijā.

Латвийский политик Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Jurkāns: Latvija gatavojas nepareizajam karam

Kiršteins uzrakstīja savā publikācijā, ka Krievijas varasiestādes "algo propagandistus vai Jurkānu Latvijā, lai visādi apšaubītu NATO nozīmi". Pēc Kiršteina domām, Krievija "maksā propagandistiem", jo saprot, ka "pret NATO ātrās reaģēšanas vienībām, zibenskarš vairs nesanāks".

Šeit ir vērts atzīmēt, ka Maskavā vairākkārt uzsvēruši, ka Krievijas nekad nevienam neuzbruks. Un KF ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs norādīja, ka aliansei ir labi zināms, ka Maskavai nav šāda veida plānu, taču tā vienkārši izmanto to kā ieganstu, lai izvietotu vairāk tehnikas un bataljonu Krievijas robežu tuvumā. Tomēr Krievija dara maksimāli iespējamo, lai izveidotu starpvalstu dialogu, kurš ir stabilitātes garants.

Šajā fonā Kiršteina izteicieni izskatās visnotaļ dīvaini, kaut arī atbalsta latviešu politikas vispārējo toni. Jurkānam Kiršteina publikācija vienkārši likās smieklīga.

"Viņš visu laiku staigā pa naža asmeni un izsaka tādas domas un tādā formā, ka šajā sakarā ar viņu pat nav vērts tiesāties. Atceros, es biju pie Putina 2002. gadā, toreiz Kiršteins rakstīja, ka Putins esot iedevis man 8 miljonus, lai es iedragātu Latvijas drošību… Tādus lūk murgus viņš stāsta. Kā lai reaģē uz viņa muļķīgajiem izteicieniem? Ja es pateikšu, ka viņš ir slims cilvēks, tas nebūs pieklājīgi, es taču neesmu ārsts. Tāds nu viņš ir, tā viņš domā, nu lai domā," paziņoja Jurkāns.

Tāpat viņš norādīja, ka sabiedrības domas Latvijā ir ļoti militarizētas. Tika valsts "karo vakardienas karos" un dzīvo pēc "vecās patiesības".

Ziņu lente
0