Korens: neizglītoti un nezinoši, - un tādi cilvēki pieņem likumus Latvijā

© SputnikИосиф Корен
Иосиф Корен - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pazīstamais antifašists Josifs Korens komentēja nacionālistiski noskaņotā deputāta paziņojumu, kurš nodēvējis par "nelaimi" PSRS uzvaru karā pār nacistisko Vāciju.

RĪGA, 4.augusts – Sputnik. Latvijas Antifašistiskās komitejas līdzpriekšsēdētājs, Starptautiskās kustības "Pasaule bez nacisma" prezidija loceklis, reģionālās nodaļas "Latvija bez nacisma" vadītājs Josifs Korens uzskata: PSRS uzvaru pār nacistisko Vāciju var nožēlot tikai neizglītoti un nezinoši cilvēki, kuri neaptver, kas būtu noticis, ja būtu uzvarējis hitleriskais režīms.

Iepriekš Rīgas domes deputāts, partijas "Visu Latvijai" frakcijas priekšsēdētājs Dainis Locis pavēstīja, ka PSRS uzvara pār nacistisko Vāciju nesusi nelaimi Latvijai. "Diemžēl daudzi nesaprot, kas tā bija par "uzvaru", kādas nelaimes un zaudējumus tā nesa latviešiem un Latvijai," – Loča teikto citēja aģentūra RIA Novosti.

Лесной пожар - Sputnik Latvija
Nacisms Latvijā – kā meža ugunsgrēks: žurnālists pastāstīja, kā cīnīties ar nacionālistiem

Josifs Korens intervijā Sputnik Latvija atzīmēja, ka Locis un viņa partijas biedri dzīvo neatkarīgā Latvijā tikai pateicoties padomju karavīru izcīnītajai uzvarai.

"Vai viņš vispār aptver, kas notiktu, ja būtu uzvarējis hitleriskais režīms? Manis noteikti nebūtu starp dzīvajiem, bet tie "puiši" – atkarībā no tā, pie kādas rases viņus pieskaitītu Ribentrops. Saskaņā ar Ribentropa doktrīnu, nelielu daļu latviešu bija paredzēts vāciskot, pārējos – izvest no Ostlandes – ne no Latvijas, kuras pastāvēšanu hitleriskais režīms neplānoja, un nogādāt austrumu teritorijās kā lētu darbaspēku. "Puišus" droši vien tāds variants apmierina," paziņoja Korens.

Tiesībsargs piezīmēja, ka viņš, Latvijas iedzīvotājs, jūt aizvainojumu un skumjas par to, ka šie cilvēki valstī nosaukti par likumdevējiem.

Олег Буров - Sputnik Latvija
Nojaukt pieminekļus un pārlatviskot bērnus: nacionālisti uzstādīja nosacījumus Burovam

Partija "Visu Latvijai", kas pazīstama ar saviem nacionālistiskajiem uzskatiem, strādā Latvijas valdībā.

Jāpiebilst, ka, pēc politiķa domām, "padomju okupācija" Latvijā sākusies 1940.gadā un turpinājusies līdz 1991.gadam.

Maskava jau vairākkārt norādījusi, ka termins "padomju okupācija" ir absurds, kaut vai tāpēc, ka laikā, kad Baltijas valstis iekļāvās PSRS sastāvā, starptautiskās tiesības par okupāciju uzskatīja tikai pretinieka teritorijas ieņemšanu militāra konflikta gaitā.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs iepriekš paziņoja, ka idejas par kaut kādu "okupācijas sagādāto zaudējumu" kompensēšanu apspriež cilvēki "ar jau nelabojamu psihi".

Ziņu lente
0