Pēc futbola mača spēles Rīgā aizturēti trīs poļu līdzjutēji

CC0 / pxhere / Футбол
Футбол - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Fani no Polijas parādīja komandas gara un saliedētības brīnumu, cenšoties izrādīt pretošanos policistiem.

RĪGA, 3. augusts – Sputnik. Latvijas policija aizturēja trīs poļu futbola fanus pēc Eiropas Līgas mača Rīgā, kurā tikās vietējais FK "Rīga" un "Piast" no Glivices.

Uz spēli Latvijas galvaspilsētā ieradās iespaidīgs poļu līdzjutēju desants, kuri jau pirms mača sarīkoja pie Brīvības pieminekļa Rīgas centrā uguns šovu un dziedāja dziesmas. Tiesa, neko pretlikumīgu viņi nedarīja, toties daži fani izcēlās jau pēc spēles.

Aptuveni 23:00 Pašvaldības policijas darbinieki videonovērošanas kamerās ieraudzīja, kā viens no poļu līdzjutējiem cenšas izģērbties pie ātrās ēdināšanas restorāna McDonald's. Tā kā tas notika publiskā vietā, tika pieņemts lēmumus aizturēt sabiedriskās kārtības pārkāpēju.

Ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki aizturēja potenciālo ekshibicionistu, kurš jau bija iegājis restorānā. Taču cits poļu līdzjutējs iemeta kārtība sargam ar pudeli un arī tika aizturēts.

Dokumentu sastādīšanas brīdī pret aizturētajiem vēl viens poļu fans centās atbrīvot biedrus, atverot policijas mašīnas aizmugurējās durvis. Pēc tam viņš centās aizbēgt, taču arī viņu beigās arestēja.

Visiem trim aizturētajiem Polijas pilsoņiem ir sastādīti administratīvā pārkāpuma protokolu par sīku huligānismu un izrakstīti naudas sodi 150, 200 un 250 eiro apmērā.

Ziņu lente
0