Zemā dzimstība un sociālie tīkli piebeidza slaveno Rīgas geju klubu

© Sputnik / Sergey Melkonov Пикет молодежной организации "Протест" за права представителей ЛГБТ
 Пикет молодежной организации Протест за права представителей ЛГБТ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Leģendārais Rīgas geju klubs Golden bija spiests pārtraukt savu darbību apmeklētāju trūkuma dēļ.

RĪGA, 2. augusts – Sputnik. Naktī uz 31. jūliju klubā Golden, kurš pozicionēja sevi kā atpūtas vieta lesbietēm, gejiem un visiem citiem atvērti domājošiem cilvēkiem, notika atvadu ballīte, raksta skaties.lv.

Par to, ka leģendārā geju kluba Ģertrūdes ielā slēgšana vairs nav aiz kalniem, baumas klīdušas sen, taču skaidri par to kļuva zināms vien divas dienas pirms plānotās ballītes. Šī ziņa izraisīja nebijušu ažiotāžu.

Izklaides iestādes saimnieki paziņoja, ka atvadu ballīte sāksies jau trijos dienā ar bāra plauktu iztukšošanu. Pēc tam vakara gaitā notika atvadu kluba izkārtnes noņemšana, savukārt no rīta – svinīga gleznu un bāra inventāra izpārdošana.

"Kluba bēres" notika lielā ļaužu pūlī, norāda portāls skaties.lv, kuram personīgi bijis tas gods pabūt šajā pasākumā. Kluba apmeklētāji atzina, ka ballīte izdevās, un pauda dziļu nožēlu, ka Golden ēra nonākusi pie beigām.

 Пикет молодежной организации Протест за права представителей ЛГБТ - Sputnik Latvija
LGBT Lāčplēsis: bērni pie Saeimas prasīja atļaut viendzimuma laulības

Kluba Golden īpašnieks Maigurs Skangalis pastāstīja, ka iestāde tiek slēgta dēļ tā, ka sabiedrība un tās paradumi ir mainījušies. Arvien biežāk un vieglāk cilvēki iepazīstas Internetā, tādēļ pēdējo piecu gadu laikā klubs strādāja vien četras reizes nedēļā.

Savukārt pēdējo divu gadu laikā situācija kļuva vēl sliktāka – klubs izjuta demogrāfisko spiedienu: iestādi apmeklēja lielākoties jaunieši, bet 1995.-2000. gadā dzimstība bija stipri zemāka, nekā, piemēram, 1983. gadā.

Un kaut arī klubs tiek slēgts, Golden zīmols ir dzīvs un to var iegādāties jebkurš gribētājs, lai turpinātu šo stāstu, apgalvo kluba īpašnieks. Pēc Skangaļa sacītā, viņam vienkārši vairs nepietiek enerģijas, lai noturētu iestādi augstā līmenī.

Atgādināsim, ka 2017. gada sākumā Rīgā noslēdzās vēl vienas vietējās geju sabiedrības stāsts – tika slēgts geju klubs XXL. Viens no vecākajiem un pazīstamākajiem Latvijas geju klubiem nomira, nenodzīvojot pusgadu līdz savai astoņpadsmitajai gadadienai.

Ziņu lente
0