Institūta garāžā atrastas vairākas mucas ar bīstamu ķīmisku vielu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vietējie iedzīvotāji lūgti netuvoties norobežotajai teritorijai.

RĪGA, 19. jūlijs — Sputnik. Baldones novadā Valsts policija atradusi 32 mucas ar bīstamām ķīmiskām vielām Latvijas universitātes Astronomijas institūtam piederošajā teritorijā, vēsta LNT.

Iedzīvotājiem briesmas nedraud, teritorija, kur atrastas ķīmiskās vielas, ir norobežota, to apsargā policija.

Пузырек с ядом - Sputnik Latvija
Ķīmiskos atkritumus izlēja zemē: rūpnīcas Biolar darbs varētu tikt apturēts

Notikuma vietā jūtama nepatīkama smaka, kārtības sargi apliecina, ka atrastās ķīmiskas vielas patiešām ir bīstamas, un aicina iedzīvotājus netuvoties norobežotajai teritorijai.

"Saņēmām informāciju par to, ka Baldonē, Riekstukalnā, garāžā atrodas mucas ar kādu nezināmu vielu. Uzreiz mēs izbraucām uz turieni, piesaistījām Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Valsts vides dienestu un konstatējām, ka garāžā atrodas mucas ar kādu vielu.

Par vielas saturu pagaidām nekas nav zināms, bet Valsts vides dienests uzskata, ka tā ir bīstama viela," norādīja Valsts policijas Baložu kriminālpolicijas priekšnieks Konstantīns Zaharovs.

Neoficiāla informācija liecina, ka ķīmiskās vielas tur nogādātas kāda LU astronomijas institūta darbinieka vajadzībām. Universitāte tiks lūgta skaidrot situāciju.

Знак СТОП. Архивное фото - Sputnik Latvija
Septembrī varētu slēgt Biolar rūpnīcu

Baldones novada domes priekšsēdētājs Raimonds Audzers pastāstīja, ka pašlaik ķīmisko vielu noplūde nav konstatēta, un situācija tiek kontrolēta. Notikušo izskatīs VVD un tiks lemts par vielu utilizāciju.

Audzers piezīmēja, ka LU pārstāvji apgalvojuši – mucas atvestas kā šķidrais kurināmais. Pašvaldība apsvērusi iedzīvotāju evakuācijas iespējas, bet atbildīgie dienesti nolēma, ka tā nav nepieciešama.

Tuvākā dzīvojamā māja varētu atrodas aptuveni 300-350 metru attālumā no notikuma vietas.

Ziņu lente
0