Krievija atgrieza Latvijai 18 tonnas lašu, kuri nozvejoti "viltus" datumā

© Sputnik / Валерий ШустовЛосось
Лосось - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Produkcijas nepareizais marķējums kļuva par saldēto lašu kravas atgriešanas iemeslu no KF uz Latviju.

RĪGA, 18. jūlijs – Sputnik. "Rosseļhoznadzor" darbinieki neielaida no Latvijas Krievijā 18 tonnu smagu saldēto lašu kravu – uz dažām zivju kastēm ražošanas datums bija pirms nozvejas datuma, tiek ziņots "Rosseļhoznadzor" Sanktpēterburgas, Ļeņingradas un Pleskavas apgabala pārvaldes mājaslapā.

Lašu krava devās no Norvēģijas uz Kazahstānu – lielai izplatītāju kompānijai. Veicot kravas pārbaudi uz Krievijas un Latvijas robežas, daudzpusējā automobiļu robežkontroles punktā "Ubiļinka" 16. jūlijā tika konstatēts, ka produkcijas ražošanas datums, kurš norādīts 19 kartona kastu marķēšanas etiķetēs ar kopējo svaru 672 kilogrami, ir pirms faktiskās nozvejas datuma.

Готовая банка со шпротами взвешивается и отправляется дальше - Sputnik Latvija
Latvijas vēstnieks Krievijā sūdzas par "šprotu stereotipu"

Līdz ar to 18,1 tonnas lašu ievešana Eirāzijas Ekonomiskās savienības muitas teritorijā tika aizliegta, tika noformēts kravas atgriešanas akts kaimiņvalsts (Latvijas) teritorijā.

Sputnik Latvija vairākkārt ir rakstījusi par produktu ievešanas mēģinājumiem no Latvijas Krievijā, kuriem netika pienācīgā veidā noformēti dokumenti. Tā, piemēram, jūnija vidū "Rosseļhoznadzor" darbinieki neielaida Krievijā saldēto laša muguriņu kravu. kravas apskates laikā inspektori konstatēja, ka reģistrā nav norādītas organizācijas un personas, kuras veic kontrolēto preču ražošanu, pārstrādi un (vai) glabāšanu, kuras tiek ievestas EAES muitas teritorijā, nav norādīta informācija par ledusskapi Norvēģijā, kura ir norādīta eksportētājvalsts veterinārajā sertifikātā.

Jūnija sākumā "Rosseļhoznadzor" darbinieki atgrieza Latvijai mango kravu, kuras kopējais svars bija 19 tonnas, nesaskaņu dēļ dokumentos attiecībā uz izcelsmes valsti. Fitosanitārajā sertifikātā augļu izcelsmes valsts tika norādīta kā Mali Republika, savukārt marķējumā norādīta Peru.

Манго - Sputnik Latvija
Krievija nosūtīja atpakaļ uz Latviju 20 tonnas augļu viena vārda dēļ

Maija beigās "Rosseļhoznadzor" inspektori aizliedza ievest no Latvijas zivju konservu kravu, kuras kopējais svars bija 15,9 tonnas. Konservētā tunča kravas ievešanas laikā, kura ieradās no Ķīnas tranzītā caur Rīgas ostu, tika pārkāpti vairāki noteikumi, nebija priekšlaicīga Latvijas Veterinārā dienesta paziņojum par zivju konservu piegādi no Ķīnas, kuri iet tranzītā. Turklāt "Rosseļhoznadzor" pārvaldes inspektori neatrada nepieciešamā veterināra dokumenta kopiju, kuru izsniedz Eiropas Savienības dalībvalsts, no kuras krava pamet ES teritoriju.

Nedēļu pirms tam "Rosseļhoznadzor" darbinieki atgrieza Latvijas teritorijā vairāk nekā divas tonnas itāļu siera nepareizi sastādītu dokumentu un plombu neesamības dēļ. Turklāt uz preču individuālā iepakojuma nebija marķējuma krievu valodā.

Aprīļa beigās Krievija atgrieza Latvijas teritorijā gandrīz 18 tonnas svaigu zemeņu – karantīnas produkcijas sertifikātā, kur izcelsmes valsts tika norādīta Ziemeļmaķedonija, nebija informācijas par to, ka produkcija tika ražota zonā, vietās vai ražošanas platībās, kurās nav karantīnas bīstamo organismu. Zemeņu kravas ievešana Eirāzijas Ekonomiskās savienības teritorijā tika aizliegta.

Ziņu lente
0