Kontrolējam biznesu kopā ar VID: sākusies čeku loterija

© Sputnik / Sergey MelkonovСлужба госдоходов
Служба госдоходов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas pircējus iemācīs ņemt čekus ar čeku loterijas palīdzību, kurā būs naudas laimesti.

RĪGA, 1. jūlijs – Sputnik. Šodien iesāktā čeku loterija ļaus visiem kopā kontrolēt uzņēmumu darbu, pateica Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ieva Jaunzeme Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma".

Viņa atgādināja, ka VID pienākums ir kontrolēt, vai uzņēmums izsniedz čekus, un tagad, līdz ar loterijas uzsākšanu, to darīs visi kopā. Turklāt loterijā iesniegtie čeki noderēs arī VID ikdienas darbā, piemēram, lai salīdzinātu uzņēmuma kases lenti ar veiktiem darījumiem.

Терминал для безналичной оплаты - Sputnik Latvija
Ja neaizmirsi paņemt čeku veikalā, varēsi piedalīties Latvijas čeku loterijā

"Jo vairāk materiālu mēs saņemsim analīzei, jo lielāka būs iespēja noķert negodīgos uzņēmumus," uzsvēra Jaunzeme.

Viņa atzīmēja, ka visizplatītākās sūdzības, kuras saņem VID, skar aplokšņu algas un čeku neizsniegšanu. Visbiežāk sūdzības tiek saņemtas par sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem.

No šodienas Latvijā tiek rīkota čeku loterija, kuras mērķis ir veicināt godīgu konkurenci godprātīgu nodokļu pienākumu izpildi, mudinot pircējus pieprasīt čekus un kvītis par iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem.

Lai piedalītos loterijā, jāpiereģistrē portālā www.cekuloterija.lv čeks, kvīts vai biļete, kuras kopsumma ir ne mazāka par 5 eiro par preci vai pakalpojumu, kurš saņemts no Latvijā reģistrēta nodokļu maksātāja. Pēc reģistrācijas čeks, kvīts vai biļete ir obligāti jāsaglabā, jo laimesta gadījumā to vajadzēs uzrādīt VID klātienē vai iesniegt caur elektroniskās deklarēšanas sistēmu.

Пенсионеры, деньги - Sputnik Latvija
Kāpēc nodokļu pārmaksu atgūšana Latvijā ir bagātnieku privilēģija

Čeku loterijā var piedalīties jebkurš gribētājs bez ierobežojumiem, tostarp bērni, taču nepilngadīgo personu reģistrētajos čekos nedrīkst būt tādi pirkumi, kā alkoholiskie dzērieni, tabakas izstrādājumi un enerģijas dzērieni.

Loterijas ikmēneša laimestu fonds sastāv no vienas naudas balvas 10 tūkstošu eiro apmērā, trim naudas balvām 5 tūkstošu eiro apmērā un 50 naudas balvām 100 eiro apmērā. Tāpat tik rīkota gada izloze, kur varēs laimēt vienu naudas balvu 20 tūkstošu eiro apmērā, četras naudas balvas 10 tūkstošu eiro apmērā un piecas balvas 2 tūkstošu eiro apmērā.

Loterijas uzvarētāji tika paziņoti telekanāla TV3 raidījumā Superbingo, kā arī portālos www.cekuloterija.lv un www.latloto.lv. Izņemot to, laimētājiem tiks nosūtītas īsziņas uz reģistrācijas laikā norādīto mobila telefona numuru.

Ziņu lente
0