"Rīgas satiksme" pieturvietās parādīsies elektroniskie tablo

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasДевушка на остановке городского транспорта в Риге
Девушка на остановке городского транспорта в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viena elektroniskā iekārta izmaksā no 1000 līdz 2500 eiro: jo tālāk atrodas elektrības avots, jo dārgāks būs tablo.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Tuvāko nedēļu laikā uzņēmuma "Rīgas satiksme" 15 sabiedriskā transporta pieturvietās parādīsies elektroniski tablo ar informāciju par transporta ierašanās laiku, informēja uzņēmuma valdes loceklis Jānis Meirāns.

Рижский трамвай - Sputnik Latvija
"Rīgas satiksme": naudu "kapu tramvajam" atdosim tikai tiesas ceļā

Portāls rus.tvnet.lv vēsta, ka tablo izvietošanai pilotprojekta režīmā izraudzītas 15 visnoslogotākās pieturas. Projekts ilgs 6-8 mēnešus, un tā noslēgumā tiks pieņemts lēmums, vai tablo parādīsies arī citās pieturvietās. Tiks izstrādāts investīciju plāns un karte, kur tablo tiks uzstādīti nākotnē.

Meirāns paziņoja, ka "Rīgas satiksme" plāno līdz septembrim izstrādāt un ieviest viedtālruņiem paredzētu lietotni, kurā rīdzinieki varēs ieraudzīt sabiedriskā transporta līdzekļu atrašanās vietu reālajā laikā un ierašanās laiku pieturā.

Plānots, ka pirmais tablo sāks strādāt jau šodien, 27. jūnijā, 13. janvāra ielas pieturā. Pārējie tiks uzstādīti 4-6 nedēļu laikā. Viena monitora uzstādīšana izmaksā 1000-2500 eiro – izmaksas ir atkarīgas no elektrības pieslēguma attāluma.

Gada sākumā sociālo tīklu apmeklētāji pauda neizpratni par sabiedriskā transporta pieturvietu modernizāciju Rīgā – saraksta apgaismojuma uzstādīšanu par 4300 eiro. Viņi izsmēja uzņēmumu "Rīgas satiksme" par minētā "jaunieveduma" nepieciešamību, kā arī cenu. Janvārī testa režīmā sarakstu apgaismojums tika uzstādīts piecās pieturvietās 13.janvāra ielā, kā arī pieturā "Grēcinieku iela" 11.novembra krastmalā. Minētās pieturvietas aprīkotas ar apgaismojumu testa režīmā.


Ziņu lente
0