"Dziesmotā revolūcija": pie pieminekļa Atbrīvotājiem aktīvisti uzdziedāja "Tumšo nakti"

© Sputnik / Sergey MelkonovПамятник Освободителям Риги
Памятник Освободителям Риги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pie pieminekļa Rīgas Atbrīvotājiem sapulcējās aktīvisti, kuri nolēma ar dziesmu padzīt "tumšo nakti deputātu sirdīs un prātos".

RĪGA, 15. jūnijs – Sputnik. "Vakar jau tintes tumšā sausmiglā izlasīju informāciju par 13. jūnija Saeimas sēdi. Tumšā nakts valda deputātu smadzenēs un sirdīs, kuri ar balsu vairākumu 45:30 (un nevienas uzstāšanās "pret"!) nolēma nodot Saeimas komisijām "tautas" iniciatīvu par pieminekļa Atbrīvotājiem nojaukšanu.

Protams jau, pastāv cerība, ka šajās komisijās (Izglītības un Ārlietās) šī cilvēkēdāju iniciatīva arī noslīks. Tomēr, arī jebkurām labām, tostarp pēc savas formas negatīvām (pēc noklusējuma noslīcināt) parlamentāriešu tieksmēm nepieciešams arī tautas atbalsts.

Памятник Освободителям в Риге - Sputnik Latvija
Saeima atbalstīja pieminekļa Atbrīvotājiem nojaukšanu

Tāpēc aicinu šodien (14. jūnijā, plkst. 17:30) sapulcēties pie Pieminekļa kopā ar partijas "Latvijas Krievu savienība" aktīvistiem un uzdziedāsim. Atceraties, ar ko sākās un kā beidzās "dziesmotā revolūcija"?" uzrakstīja savā Facebook lapā bijušais Saeimas deputāts, politiķis un publicists Vladimirs Buzajevs.

Cilvēki sapulcējās pie pieminekļa Atbrīvotājiem lai uzdziedātu leģendāro "Tumšo nakti", kuru 1943. gadā priekš filmas "Divi cīnītāji" uzrakstīja komponists Ņikita Bogoslovskis un dzejnieks Vladimirs Agatovs. Tādējādi Latvija krievi pauda protestu pret Saeimas lēmumu atbalstīt petīciju, kura aģitē nojaukt pieminekli.

Tiešo translāciju notikuma vietā veica Sputnik Latvija.

Ziņu lente
0