"Līdz kam ir novesti cilvēki": rīdzinieci šokēja cilvēki, kas rakņājās atkritumu tvertnēs

CC0 / pxhere / Мужчина у мусорного контейнера
Мужчина у мусорного контейнера - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīdziniece pievērsa uzmanību tam, cik neiedomājami populāri kļuvuši atkritumu konteineri Rīgas Centrāltirgus teritorijā.

RĪGA, 12. jūnijs — Sputnik. Kāda sieviete no Rīgas bija pārsteigta par to, cik liels skaits cilvēku produktu meklējumos pulcējas pie nakts tirgus atkritumu konteineriem (nakts tirgus sāk darbu, kad tiek slēgts Rīgas Centrāltirgus) un pastāstīja par savu sašutumu Facebook.

"Lūk, kā sākās mans svētdienas rīts. Kur es dzīvoju??? Cilvēki 6:00 no rīta rakņājas atkritumos, lai sameklētu ēdamo!" Angelina uzrakstīja Facebook. Viņa papildināja publikāciju ar fotogrāfiju un dusmīgi norādīja, līdz kam "nesātīgie zagļi" noveduši tautu.

Angelinas publikācija radīja plašu atbalsi: tai jau ir vairāk nekā 50 komentāri, to pārpublicējuši gandrīz 300 sociālā tīkla lietotāju.

Daudzi pievērsa uzmanību tam, ka atkritumus nebūt "nešķiro" bomži un asociālas personas, kā parasti, bet gan gluži inteliģenta izskata cilvēki.

"Pilsētā un valstī ir šausmīga nabadzība. Tiem, kuri nodarbojas ar labdarību, viss zināms no iekšpuses. Tas ir šausmīgi... līdz kam ir novesta tauta... samaksā rēķinus un iet rakņāties atkritumos... romantika (sarkasms)," atsaucās Aļona.

Daži komentētāji gan piezīmēja, ka atkritumu konteineri tirgū vienmēr ir bijuši populāri.

Открытие гастрономического павильона на Рижском центральном рынке - Sputnik Latvija
Ar šādiem ienākumiem cilvēki nevar izdzīvot: EK atkal liek Latvijai kaunēties

"Viņi tur visu mūžu tirgū ir rakņājušies, arī PSRS, ko jūs tur tik vērtīgu izmetat?" taujāja Andrejs.

Savukārt Dmitrijs norādīja, ka nekā pārsteidzoša šajā ainā nav, bet inteliģentā paskata cilvēki pie atkritumu konteineriem – tā ie cilvēku grupa, "kas negrib maksāt, zinot, kur un kā sadabūt un paēst par velti". "Esmu viņus saticis, kad strādāju Super Netto par apsargu. Mēs izmetām norakstītās preces, un tur bija rinda. Daži bija pieklājīgi ģērbušies cilvēki," atcerējās Dmitrijs.

Atgādināsim, ka CSP dari liecina: 2017.gadā nabadzības riskam bija pakļauti 23,3% Latvijas iedzīvotāju. 2016.gadā tie bija 22,1%, 2015.gadā — 21,8%. Lielākais risks nokļūt starp trūkumcietējiem ir vientuļajiem pensionāriem, nepilnajām vai daudzbērnu ģimenēm. Reģionu vidū nabadzības riskam visvairāk pakļauti Latgales iedzīvotāji. 

Ziņu lente
0