Nodokļi žņaudz mazo biznesu: Rīgā tiek slēgtas vēl divas kafejnīcas

© Sputnik / Dinara NikiforovaX - чайная
X - чайная - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziņas par veikalu un sabiedriskās ēdināšanas vietu slēgšanu nāk kā ikdienas ziņojumi no kaujas lauka: šoreiz Rīga paliek bez konditorejas "Safie" un tējas nama "Materia Tējas un sarunas".

RĪGA, 29. maijs – Sputnik. Neliela Rīgas klusā centra kafejnīca-konditoreja "Safie" Ģertrūdes ielā 37 jau daudzus gadus priecē pilsētas iedzīvotājus un tās viesus ar pārsteidzošiem konditorejas izstrādājumiem. Sortimentā – turku pīrāgi, saldumi un īsta apmēram 14 veidu turku baklava – ar pistācijām, valriekstiem, mandelēm, šokolādi, kokosu un ķiršiem.

Tirdzniecības vietas konditori centās saglabāt visu tradīciju, recepšu un tehnikas autentiskumu. Tā panākšanai divu gadu garumā viņi pilnveidoja savas prasmes kopā ar turku meistariem, saglabājot nepārtrauktu saikni ar Turciju. Taču šim nelielajam Austrumu virtuves stūrītim Rīgā ir pienācis gals: Facebook sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums paziņoja, ka šajā piektdienā, 31. maijā, kafejnīca strādās pēdējo dienu.

Kas tieši kļuvis par konditorejas "Safie" slēgšanas iemeslu, īpašnieki pagaidām neprecizē.

Taču praktiski tajā pašā laikā kļuva zināms par vēl vienas sabiedriskās ēdināšanas iestādes slēgšanu.

"Diemžēl, valsts nodokļu politikas, VID ierēdņu neatsaucības un augstprātības dēļ, arī tējnīca ir spiesta PĀRTRAUKT savu darbību," tā Facebook saviem sekotājiem paziņoja kafejnīcas "Materia Tējas un sarunas" pārstāvji.

Tēju, uzkodas un atmosfēru "Materia Tējas un sarunas", kas atrodas pagrabiņā Mūkusalas ielā, piedāvās saviem viesiem vēl tikai šonedēļ, un pēc tam tējas nams tiks slēgts. Saskaņā ar Lursoft datiem, uzņēmums tika nodibināts 2014. gadā. 2019. gada 26. maijā firmas nodokļu parādi sastādīja 12 326,16 eiro.

Pavārs un restorāna "3 pavāri" līdzīpašnieks Ēriks Dreibants ziņu par "Materia Tējas un sarunas" slēgšanu uztvēra ar bēdīgu neizbēgamību, uzrakstot Facebook "Kurš nākamais?".

Atgādināsim, ka šomēnes kļuva zināms par restorāna "Kinfield" slēgšanu, kura saimniece drosmīgi iestājās publiskā vārdu apmaiņā ar Valsts ieņēmumu dienesta vadību. Sākumā viņa pastāstīja par to, kādu pazemojumu viņai nācies piedzīvot pēc komunicēšanas ar Latvijas valsts struktūru darbiniekiem. Pēc Kristīnes Rožkalnes sacītā, tikšanās laikā ar VID darbiniekiem viņa jutās kā noziedzniece, savukārt saruna vairāk esot līdzinājusies nopratināšanai, nekā mēģinājumam palīdzēt viņai tikt skaidrībā ar nodokļu parādiem.

Барная стойка - Sputnik Latvija
Restorāna Kinfield saimniece: VID vadība melo – nodokļi tika maksāti

Savukārt pēc nebūt ne draudzīgas VID vadības atbildes restorāna "Kinfield" īpašniece norādīja, ka ierēdņi melo: nodokļus firma maksājusi, kā vien vārēja, savukārt nodokļu parāda atmaksas grafiku viņai izdevās saņemt jau tad, kad firmas konts tika bloķēts.

Pēc šī skandalozās publiskās strīdēšanās VID publicēja preses relīzi, kurā aicināja visus sabiedriskās ēdināšanas industrijas pārstāvjus nodokļu samaksas jautājumu nokārtošanai vērsties pēc konsultācijām speciālā e-pastā restorani@vid.gov.lv.

Katrs parādnieks saņems individuālo konsultāciju iespējas un iespējamos situācijas risinājumus, sola ierēdņi. E-pasts strādās no 28. maija līdz 7. jūnijam.

Ziņu lente
0