Nogalinātā Bunkus ģimene ir neapmierināta ar izmeklēšanas progresu

© Sputnik / Sergey MelkonovРижское региональное управление Государственной полиции
Рижское региональное  управление Государственной полиции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gada laikā policija nespēja izvēlēties vienu maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības versiju, uzskata viņa ģimene.

RĪGA, 28. maijs – Sputnik. Valsts policijā neredz iemeslu, kāpēc advokāta un maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavību nebūtu iespējams atklāt, taču viņa ģimene skeptiski attiecas pret tiesībsargājošo iestāžu iespējām, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums de facto.

Mārtiņš Bunkus - Sputnik Latvija
Nogalinātā Bunkus brālis aicina varasiestādes atcerēties Latvijai doto solījumu

Maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus tika nošauts Rīgas Mežaparka mikrorajonā 2018. gada 30. maija rītā.

"Mēs varam viennozīmīgi pateikt, ka lietu mēs jau atšķetinām un jau esam noslēguma stadijā, kad procesuālie lēmumi tiek pieņemti pret konkrētām personām," paziņoja Valsts policijas galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins. Viņš apgalvo, ka tiesībsargājošajām iestādēm ir priekšstats par to, kā tika pastrādāta un izplānota slepkavība, cik ilgi tas tika darīts, kādas valstis var būt iesaistītas, kādi organizēti grupējumi izpildīja vienu vai otru darbu.

Turklāt, Grišins nepiekrīt skeptiķiem, kuri uzskata, ka gada laikā likumsargiem nav izdevies gūt panākumus vainīgo meklēšanā. Pēc viņa teiktā, policija aktīvi sadarbojas ar citām valstīm un jau ir saņēmusi pierādījumus par konkrētām personām un faktiem.

Pagaidām policija nevar pateikt, vai Bunkus slepkavība ir saistīta ar banku likvidāciju, maksātnespējas procesiem vai advokāta darbu. Taču galvenā versija ir saistīta ar profesionālo darbību. Versijas par privāto dzīvi arī netiek atmesta līdz galam, taču tā ir mazāk iespējama.

"Mums tas skan aptuveni tā – lielākā daļa cilvēku raksta ar labo roku, bet ir iespējamība, ka viņi raksta arī ar kreiso roku. Versiju vispārīga nosaukšana neko nenozīmē. Policija gada laikā nav spējusi tikt pie konkrētākas versijas," saka nogalinātā brālis Kristaps Bunkus.

Komunikāciju ar izmeklētājiem viņš sauc par neproduktīvu. Pēdējo mēnešu laikā ģimene pastāvīgi jautājusi par padarīto darbu, taču atbildēts tika, ka šobrīd notiek aktīvs un mērķtiecīgs darbs.

Kristaps tikās arī ar iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu (KPV LV), taču viņi apsprieda vispārīgas lietas.

"Man nav tiesību aiziet pie izmeklētāja, paprasīt atvērt lietu un uzrādīt, ko viņš tur dara vai nedara," saka ministrs.

Šobrīd slepkavības izmeklēšanā ir iesaistīti 20 operatīvie darbinieki.

Ziņu lente
0