Restorāna Kinfield saimniece: VID vadība melo – nodokļi tika maksāti

© Photo Алексей ТихомировБарная стойка
Барная стойка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Stāsts par restorāna Kinfield slēgšanu joprojām papildinās: tā īpašniece ierakstīja video, kurā atmaskoja Valsts ieņēmumu dienesta melus.

RĪGA, 25. maijs — Sputnik. Slēgtā restorāna Kinfield saimniece, kura nesen atklāja, kā Valsts ieņēmumu dienests (VID) faktiski nogalinājis viņas uzņēmumu, publicēja vēl vienu uzrunu. Šoreiz Kristīne Rožkalne pastāstīja nianses, lai gaisinātu visas aizdomas, jo VID Ievas Jaunzemes persona atklāti pārmeta viņai nodokļu nomaksāšanu un apgalvoja, ka uzņēmumam dots trīs gadu termiņš nodokļu parādu apmaksai pirms konta bloķēšanas.

Rožkalne pauda: agrāk viņa domājusi, ka runa ir tikai par VID darbinieku attieksmi, bet tagad viņai ir skaidrs, ka tā ir vesela sistēma. Restorāna Kinfield saimniece apsūdzēta par lieliem nodokļu parādiem vienā mistiskā uzņēmumā, taču Rožkalne pastāstīja, ka patiesībā viņai bijuši divi uzņēmumi.

Viens tika nodibināts, kad viņā atvēra pirmo restorānu Kinfield Torņu ielā. Firma ar mikrouzņēmuma nodokli kādu laiku pastāvējusi, tajā bija reģistrēti visi piece darbinieki, taču kļuva skaidrs, ka iestāde jāpaplašina – auga tās popularitāte un klientu skaits.

"Šeit neizplūdīšu, bet fakts ir tas, ka 6.jūnijā VID nobloķēja kontu bez brīdināšanas par aptuveni četriem tūkstošiem nodokļu parādu," paskaidroja Rožkalne. Toreiz saimniecei teica, ka viņa varot apmakāt parādu kaut ko privātajiem līdzekļiem, lai firmu varētu slēgt. To viņa arī izdarīja.

Pēc kāda laika Kristīne Rožkalne no jauna nolēma atvērt restorānu, taču tagad - ar citu uzņēmumu, ko atvēra kā pilno nodokļu uzņēmumu. Tā oktobrī Kr.Barona ielā parādījās jauns restorāns Kinfield, kurā strādāja jau 14 cilvēki.

VID vadītāja Ieva Jaunzeme apliecināja, ka uzņēmuma konti neesot slēgti bez brīdinājuma – vispirms, kā nākoties, parādniekiem esot piedāvāts nodokļu parādu nomaksas grafiks. Vēl vairāk – Jaunzeme apgalvoja, ka martā dāvāta iespēja nomaksāt parādu trīs gadu laikā.

Барная стойка - Sputnik Latvija
"Sajūta bija kā nopratināšanā": Kinfield saimniece pastāstīja, kāpēc slēgta kafejnīca

Taču restorāna Kinfield saimniece pastāstīja, ka janvāra beigās vērsusies VID, jo nevar nomaksāt pašreizējos nodokļu parādus un vēlas saņemt to dzēšanas grafiku, bet viņai ieteica uzrakstīt iesniegumu EDS sistēmā. Taču atbildi viņa nesaņēma, lai arī VID vadītāja skaidro, ka martā uzņēmumam izsniegts grafiks ar iespēju nomaksāt parādu trīs gadu laikā.

Rožkalne konstatēja, ka VID melo. 19.februārī bez jebkāda grafika un brīdinājumiem firma EDS sistēmā saņēmusi lēmumu – tās konts bloķēts.

Rožkalne no jauna uzrakstījusi vēstuli VID, kurā lūdza paskaidrojumus un vēlreiz apliecināja ierēdņiem, ka vēlas godīgi strādāt, brīvprātīgi samaksāt visus nodokļus un saņemt maksājumu grafiku. Taču atbildi viņa nesaņēma un sāka meklēt iespējas personīgi tikties ar ierēdņiem.

Restorāna klientu skaits sāka kristies, un 4.martā, kad tika aizliegti norēķini skaidrā naudā, bizness saņēma kārtējo triecienu, jo nebija iespējams norēķināties ar piegādātājiem, darbiniekiem un apmeklētājiem.

Tikai 18.martā, otrās vizītes laikā VID restorāna saimniece guva iespēju saņemt nodokļu parāda apmaksas grafiku, un 25.martā, 35 dienas pēc konta bloķēšanas, to saņēma.

Kāpēc gan melo VID vadītāja Ieva Jaunzeme par to, ka grafiks saņemts pirms konta bloķēšanas, vaicāja Rožkalne.

Kardināli atšķirīgi ir arī dati par nodokļu nomaksu: VID vadītāja apgalvo, ka restorāns Kinfield nodokļos samaksājis tikai 130 eiro, bet saimniece rāda bankas izrakstu – maksāti tūkstoši (apmēram 14 tūkst.eiro).

"Es vēlos šeit pateikt vienu: es patiešām centos maksāt, cik varēju no paša sākuma, kaut pa mazām daļām, tomēr centos. Īpaši pat tajā posmā, kad skābeklis mums jau bija piegriezts, un tas bija dienu no dienas izdzīvošanas jautājums. Un tomēr, kā redzat, bija maksājumi visas darbības laikā. Kinfield ir iznīcināts, 14 darbinieki ir zaudējuši savu darbu. Ko valsts no tā ir ieguvusi?" video uzrunas noslēgumā vaicāja restorāna Kinfield saimniece Kristīne Rožkalne.

Pirms dažām dienām Kinfield saimniece publicēja Facebook stāstu par to, kā viņai nācies saskarties ar VID darbinieku attieksmi: pret viņu izturējušies kā pret noziedznieci. Viņa mēnesi cīnījusies par restorāna izdzīvošanu pēc tam, kad bankas konts tika bloķēts bez iepriekšēja brīdinājuma.

Ziņu lente
0