Seko līdzi glāzei: Rīgas naktsklubos dzērieniem pievieno klāt narkotikas

CC0 / pixabay / Коктейли
Коктейли - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Valsts policijas darbinieki brīdina par bīstamību, kura apdraud bāru un naktsklubu apmeklētājus: ļaunprāši dzērieniem pievieno kāt vielas, pēc kurām cilvēks zaudē atmiņu.

RĪGA, 23. maijs – Sputnik. Latvijas bāru, naktsklubu un citu izklaidējošu iestāžu apmeklētājus lūdz būt uzmanīgiem – valstī reģistrēti klientu apreibināšanas gadījumi ar narkotiskām vielām. Saindēšanās upuris zaudē atmiņu, savukārt kad attopas, atklāj, ka ir pakļauts seksuālai vardarbībai, raksta Skaties.lv

Jānorāda: runa nav tikai par sievietēm, bet arī par vīriešiem, kuri arī var kļūt par izvarošanas upuriem.

Trešdien preses konferencē Rīgas Policijas reģionālās pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs pastāstīja, ka kaimiņvalstīs konstatēti jau vairāki šādi gadījumi. Klients (galvenokārt tās bijušas sievietes) izdzēra glāzi, kurā tika iemaisītas narkotikas, zaudēja atmiņu, bet kad atkopās, apzinājās, ka ir kļuvis par seksuālas vardarbības upuri.

Конопля - Sputnik Latvija
Latvijā var atcelt kriminālatbildību par narkotiku lietošanu

Vienā no gadījumiem, kurš reģistrēts ārvalstīs, sieviete neapzināta seksuāla kontakta laikā tika arī nofilmēta.

Rīgā policijai pagaidām ir informācija tikai par diviem līdzīgiem saindēšanas gadījumiem. Pēc palīdzības pie kārtības sargiem vērsās divas jaunas dāmas, kuras pēc nesaprotama apreibuma nāca pie samaņas un saprata, ka viņas ir seksuāli izmantotas. Abas attapās viesnīcā.

Sozinovs neatklāja, kādos tieši naktsklubos tika apreibinātas šīs sievietes. Tāpat kārtības sargi nenosauca narkotisko vielu, kuru ļaunprāši piejauc klāt bāru apmeklētāju dzērieniem, taču ir zināms, ka tā atrodas aizliegto vielu sarakstā.

Aizturēto šajā lietā pagaidām nav, aizdomās turamo starp naktsklubu darbiniekiem arī nav. Likumsargi lūdz visus šāda veida saindēšanās upurus vērsties policijā.

Turklāt, Sozinovs brīdina, ka bāru un naktsklubu apmeklētājiem jābūt uzmanīgiem. Sevišķi tas attiecas uz sievietēm un jaunietēm. Jābūt piesardzīgiem un nedrīkst atstāt bez uzraudzības savu dzēriena glāzi, kā arī nepieņemt piedāvājumus iedzert no aizdomīgām personām.

Ziņu lente
0