Privāta kompānija ir gatava palaist prāmi no Bolderājas līdz Vanšu tiltam

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prāmju līnija savienos Bolderāju, Vecmīlgrāvi, Sarkandaugavu, Iļģuciemu un pilsētas centru.

RĪGA, 15. maijs – Sputnik. Kuģubūves firma BIC aluminium (SIA Bic) ir gatava par savu naudu palaist Rīgā upju prāmi, kurš pārvadās pasažierus maršrutā no Bolderājas līdz Rīgas centram, un jau būvē tam atsevišķu kuģi, vēsta Smartlatvia.lv.

2001. gadā dibinātais ģimenes uzņēmums Bic nodarbojas ar metālapstrādi, tostarp ar jahtu un nelielu kuģu korpusu ražošanu. Šobrīd Bic jau būvē prāmju pārvadājumu projektam speciālu kuģi ar zemu virsūdens daļu (lai varētu iziet zem tiltiem Kundziņsalas rajonā) un kurš spētu kursēt arī ziemā. Prāmja ietilpība būs līdz 130 pasažieriem, tā aizmugurējā daļā atradīsies velosipēdu platforma (līdz 50 vienībām).

Kompānijas līdzīpašnieks Igors Mitrofanovs pastāstīja, ka jau ir pārdomāts prāmju līnijas maršruts: tas sāksies Bolderājā, uz Lielās ielas mola, no turienes kuģis dosies uz Vecmīlgrāvi (piestātne pie Skuju ielas), Sarkandaugavu (pie Kundziņsalas tilta), veiks trīs pieturas Iļģuciemā un, visbeidzot, apstāsies Rīgas centrā pie Vanšu tilta.

Brauciena laika no Bolderājas līdz Sarkandaugavai aizņems aptuveni 20 minūtes. Igors Mitrofanovs apgalvo, ka brauciena cena ar prāmi nepārsniegs 4,50 eiro. Pirmais prāmis tiks nolaists uz ūdens 2019. gada novembrī.

Projekta veiksmīguma gadījumā Bic var palaist vēl vienu maršrutu – no Ķengaraga līdz Rīgas centram, ar pārsēšanās iespēju no viena maršruta prāmja citā. Ja projekts izies uz pilnu jaudu, tad abos maršrutos kursēs seši prāmji: četri prāmji Bolderājas maršrutā un divi prāmji – Ķengaraga. Intervāls starp prāmjiem sastādīšot ne vairāk kā 30 minūtes.

Eiropas Parlaments - Sputnik Latvija
Eirokomisārs draud nedot Baltijas valstīm Briseles naudu

BIC aluminium vadītājs deva saprast, ka visu projektu firma īsteno par saviem līdzekļiem un papildu naudu nevienam neprasa, taču tai ir nepieciešama Rīgas domes un Rīgas Brīvostas palīdzība: tostarp, projektam būtu lietderīga Āzenes šauruma, salīdzinoši šauras Daugavas daļas padziļināšana starp Ķīpsalu un Pārdaugavu.

Ūdens transporta attīstība ir viena no mīļākajām galvenā pilsētas arhitekta Gvido Prinča idejām. Par ūdens pārvadājumu iespēju pa Daugavu viscaur gadu viņš runāja jau pirms diviem gadiem, un pašvaldības uzņēmumam "Rīgas satiksme" tika uzdots izvērtēt pasažieru kuteru palaišanas ideju virknē virzienu.

Pēc viņa domām, prāmju līnija uz Bolderāju un Vecmīlgrāvi varētu sniegt varenu impulsu pilsētas ziemeļdaļas attīstībai. Šobrīd abos upes krastos dzīvo apmēram 50 tūkstoši cilvēku, tur atrodas vairāki rūpniecības uzņēmumi un liels darbavietu skaits. Taču tuvākais ceļš no viena rajona uz otru iet caru pilsētas centru pa Vanšu tiltu, kuru Rīgas dome nākamgad grasās remontēt.

Ziņu lente
0