Politika

Latvijas prezidents Vējonis atteicās balotēties otrajam termiņam

© Sputnik / Денис Асланов / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Латвии Раймондс Вейонис
Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Raimonds Vējonis nesastādīs konkurenci Egilam Levitam Latvijas prezidenta vēlēšanās.

RĪGA, 7. maijs – Sputnik. Esošais Latvijas prezidents Raimonds Vējonis pieņēmis lēmumu nebalotēties otrajam termiņam, neskatoties uz "zaļo" atbalstu, vēsta tvnet.lv.

Raimonds Vējonis 7. maijā, pēc tikšanās ar premjerministru Krišjāni Kariņu, paziņoja, ka viņa pilnvaru laikā padarīts liels darbs – nostiprināta nacionālā drošība, nostiprinātas latviešu valodas pozīcijas kā vienīgās valsts valodas, iesāktas reformas daudzās valsts jomās.

Вид на Ригу с Домского собора - Рижский замок, резиденция президента - Sputnik Latvija
Vairums Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka valstij ir nepieciešams stiprs līderis

"Četru gadus ir intensīvi strādāts Latvijas tautas labā pēc vislabākās sirdsapziņas. (..) Bet, protams, tie ir tikai daži gadi, kas vērsti kopumā uz Latvijas valsts ilgtspējīgumu un labklājības celšanu," pateica Vējonis.

Tādējādi, šobrīd ir zināms tikai viens potenciālais prezidenta amata kandidāts – jurists Egils Levits, kuru šim postenim grasās izvirzīt vairums koalīcijas partiju. Lai kļūtu par prezidentu, jāsaņem vismaz 51 Saeimas deputāta balss. Par Levitu sola pilnībā nobalsot četras koalīcijas partijas un daļa piektās – KPV LV – partijas locekļu, tostarp līderis Artuss Kaimiņš.

Pats Levits iepriekš paziņoja, ka vērtē savas izredzes tikt ievēlētam kā "ļoti labas".

Latvijas prezidenta vēlēšanas notiks vasaras sākumā. Valsts vadītāju ievēlēs Saeimas deputāti, šogad balsojums pirmo reizi būs atklāts.

Latvijas krievvalodīgo sabiedrībai Egils Levits – tas ir pirmām kārtām cilvēks, kurš pielicis roku nepilsoņu statusa tapšanai un latviešu prioritātes nostiprināšanai Satversmes preambulā pār citām Latvijas etniskajām grupām.

Ziņu lente
0