EP deputāts no Latvijas apsūdzēja Briseli, ka tā rosina karu starp ES un Krieviju

© Sputnik / Sergey MelkonovЕвродепутат Мирослав Митрофанов
Евродепутат Мирослав Митрофанов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šodien Brisele attiecībā pret KF rosina tādu politiku, kura spēj saasināt attiecības līdz galējai robežai, uzskata EP deputāts Miroslavs Mitrofanovs.

RĪGA, 7. maijs – Sputnik. Rietumiem, un tostarp Eiropas Savienībai, var patikt vai nepatikt Krievija, bet ir jāveido attiecības, kuras izslēdz militāro konfliktu, paziņoja Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs, eirodeputāts Miroslavs Mitrofanovs diskusijas laikā, kuru sarīkoja portāls Es&ES, vēsta nra.lv.

Ja ES politika attiecībā pret Krieviju nemainīsies, jauns karš pēc pieciem vai desmit gadiem ir neizbēgams, paziņoja Mitrofanovs.

Международные военные учения в Латвии - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ja rīt sākas karš: vai Latvijas krieviem būtu jāiet partizānos

"Mēs varam mīlēt vai ienīst Krieviju, bet ir jāveido attiecības, kas izslēdz militāro konfliktu," pateica Mitrofanovs.

Krievijas un Rietumu attiecības pasliktinājušās saistībā ar Krimas atkalapvienošanos ar KF un konflikta sākšanos Ukrainas austrumos. Saistībā ar it kā "pieaugušo Krievijas agresiju" NATO Varšavas samitā pieņēma lēmumu par klātbūtnes palielināšanu Austrumeiropas valstīs. Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Polijā tika izvietot viens starptautisko spēku bataljons. Tāpat palielinājies KF robežu tuvumā rīkoto sabiedroto militāro mācību skaits.

Maskavā vairakkārt paziņoja, ka nav ieinteresēti konfrontācijas kurināšanā ar NATO – nedz Baltijas reģionā, nedz kur citur, un uzsvēra, ka Krievija nekad neuzbruks nevienai NATO valstij. Pēc KF ĀM vadītāja Sergeja Lavrova sacītā, NATO ir labi zināms, ka Maskavai nav plānu uzbrukt nevienai valstij, taču tas tiek izmantots kā iegansts, lai izvietotu vairāk tehnikas un bataljonu Krievijas robežu tuvumā.

Krievija, pēc KF ĀM vadītāja vietnieka Aleksandra Gruško sacītā, ņem vērā NATO darbības savā militārajā plānošanā.

Ziņu lente
0