Mīnas sprādziena rezultātā gājusi bojā Albānijas BS virsniece, divi cilvēki ievainoti

© Sputnik / Sergey MelkonovВъезд на военную базу Адажи, где расквартирован американский контингент
Въезд на военную базу Адажи, где расквартирован американский контингент - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sprādziena rezultātā Latvijā gājusi bojā vecākā leitnante Zarife Hasanaja, kur viņa NATO misijas ietvaros piedalījās Otrā pasaules kara laika mīnu neitralizācijas operācijā, vēl divi cilvēki guvuši ievainojumus.

RĪGA, 7. maijs – Sputnik. Vakar, 6. maijā, Latvijā mīnas sprādziena rezultātā gājusi bojā Albānijas Bruņoto spēku militārpersona, vēl divi guvuši ievainojumus, paziņoja Albānijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieks Bardils Kolcaku, vēsta avīze Albanian Daily News.

NATO misijas ietvaros Latvijā militārpersonas piedalījās Otrā pasaules kara laika mīnu neitralizācijas operācijā.

"Smags incidents notika šodien Latvijā, kur mīnas sprādziena rezultātā bojā gāja vecākā leitnante Zarife Hasanaja. Ievainoti kontingenta komandieris Klodians Tanuši un seržants Julians Kapajs," pateica Kolcaku.

Pēc viņa sacītā, Albānijas aizsardzības iestādes pārstāvji kopā ar Latvijas kolēģiem, kā arī citiem sabiedrotajiem noskaidro notikušā apstākļus.

Albānijas prezidents Ilirs Meta izteica līdzjūtību bojāgājušās Zarifes Hasanajas ģimenei, kā arī novēlēja pēc iespējas ātrāku atveseļošanos diviem cietušajiem mīnas sprādziena rezultātā.

Самолеты L-39 - Sputnik Latvija
Igaunijā "plosās vētra": NATO mācībās lidmašīna teju ietriecās dzīvojamā mājā

"Albānijas prezidents Ilirs Meta tika informēts par traģisko incidentu, kurš atgadījies ar Albānijas kontingenta militārpersonu Latvijā. Prezidents Meta izsaka visdziļāko līdzjūtību vecākās leitnantes Zarifes Hasanajas ģimenei, kā arī Albānijas kontingenta locekļiem Latvijā," paziņoja valsts vadītāja preses dienests.

Savukārt Albānijas aizsardzības ministre Olta Džačka paziņoja, ka iestāde atbalstīs bojāgājušās Hasanajas ģimeni šajā grūtajā brīdī.

Savu līdzjūtību izteikusi arī Latvija. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs savā Twitter lapā uzrakstīja, ka Baltijas valsts ir pateicīga Albānijai par tās ieguldījumu NATO misijā un jūt nožēlu saistībā ar notikušo incidentu.

"Es nožēloju Albānijas militārpersonas nāvi Ādažu militārajā bāzē, izsaku līdzjūtību viņas ģimenei, vēlu pēc iespējas drīzāku atveseļošanos ievainotajiem karavīriem. Latvijas ir ļoti pateicīga Albānijai par tās ieguldījumu NATO misijā, šis ir ļoti bēdīgs brīdis visiem mums," uzrakstīja Rinkēvičs.

Ziņu lente
0