Deglava tilts: policisti seko līdzi situācijai

© Sputnik / Sergey MelkonovРемонтные работы на аварийном мосту на улице Деглава в Риге
Ремонтные работы на аварийном мосту на улице Деглава в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagaidām tilts ir atvērts tikai sabiedriskajam un operatīvajam transportam: kārtību uzrauga policija.

RĪGA, 5. maijs – Sputnik. Deglava tiltu Rīgā atvēra sestdien, 4. maijā, no plkst. 5:00. Saskaņā ar Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāves Unas Ahunas-Ozolas informāciju, viss notiek bez incidentiem, vēsta Mixnews.lv.

Pie tilta dežurē policisti. Valsts policija atļāvusi šķērsot tiltu tikai sabiedriskajam un operatīvajam transportam, turklāt, ar ievērojamu ātruma ierobežojumu.

Transportlīdzekļu braukšanas ātrums nedrīkst pārsniegt 20 km/h, distancei starp transportlīdzekļiem jābūt ne mazāk par 30 metriem. Kopējā viena transportlīdzekļa masa nedrīkst būt virs 30 tonnām.

Par daļēju Deglava tilta atvēršanu Rīgas dome (RD) vienojās ar Latvijas Valsts policiju piektdien, 3. maijā. Tobrīd Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis saņēma oficiālu Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) slēdzienu par Deglava tilta lietošanas drošumu.

Машина Службы неотложной медицинской помощи в Риге - Sputnik Latvija
Deglava tilta slēgšana apgrūtinājusi ātrās palīdzības darbu

Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks, kurš risina transporta jautājumus, norādīja, ka RD turpina saskaņot tilta atvēršanu pārējiem satiksmes dalībniekiem.

Baraņņiks jau ziņoja, ka Rīgas dome gaida vēstuli no BVKB ar tehniskām detaļām un turpina saskaņot tilta atvēršanas nosacījumus citiem satiksmes dalībniekiem.

Iepriekš vēstīts, ka Latvijas iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens devis rīkojumu slēgt satiksmi pāri Deglava tiltam no 25. aprīļa, jo tas apdraud cilvēku dzīvību un veselību.

Rīgas domes Satiksmes departaments neuzskata Valsts policijas un iekšlietu ministra Sanda Ģirģena izteiktās bažas par nopietnu Deglava tilta slēgšanas argumentu.

Vienas no galvenajām Rīgas transporta artērijām slēgšanas dēļ nācās nopietni izmainīt sabiedriskā transporta kustības shēmu, satiksmes intensitāte attiecīgās pilsētas daļās ir stipri pieaugusi.

"Rīgas satiksmē" paziņoja, ka sabiedriskā transporta maršrutu izmainīšana izmaksās uzņēmumam 70 tūkstošus eiro dienā.

Ziņu lente
0