Jaunajā sezonā apkures cena rīdziniekiem pieaugs par 12%

© Pixabay / GoerglКот на батарее
Кот на батарее - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Apkures tarifa pieaugumu jaunajā sezonā "Rīgas siltums" pamatoja ar dabasgāzes cenu pieaugumu.

RĪGA, 1. maijs — Sputnik. Uzņēmums "Rīgas siltums" nākamajā apkures sezonā cels tarifu aptuveni par 12%, informēja uzņēmuma valdes locekle Biruta Krūze, vēsta Dienas Bizness.

Cenu izmaiņu rezultātā maksa par vienu megavatstundu pieaugs no 44,39 eiro līdz 49,99 eiro bez PVN. Uzņēmums jau iesniedzis jauno tarifu saskaņošanai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Tarifa pieaugumu uzņēmums pamatoja ar dabasgāzes cenu pieaugumu. 2017.gada aprīlī, kad tika atvērts dabasgāzes tirgus, mainījās arī tarifa aprēķinu metodika.

Pazemes gāzes glabātava Inčukalnā - Sputnik Latvija
Latvijai nav naudas gāzes ziemas rezervju iesūknēšanai Inčukalna PGK

Biruta Krūze apliecināja, ka gadījumā, ja dabasgāzes tirgus netiktu atvērts, uzņēmums tagad ieteiktu samazināt tarifus, nevis paaugstināt tos, jo vienlaikus tika sagrauta siltuma ražošana no biodegvielas.

Viņa uzsvēra, ka salīdzinājumā ar citām pilsētām Latvijā "Rīgas siltums" tarifs joprojām ir viens no zemākajiem. Piemēram, Daugavpilī aizvadītajā apkures sezonā siltumenerģijas tarifs sasniedzis 55,82 eiro par megavatstundu. Taču no 1.maija stāsies spēkā jauns tarifs – SPRK apstiprinājusi likmi 44,59 eiro apmērā par megavatstundu. Savukārt no 1.oktobra, jaunajā apkures sezonā, stāsies spēkā tarifs 48,44 eiro apmērā par megavatstundu.

Tātad rudenī tarifi Rīgā pārsniegs tarifus Daugavpilī.

Aizvadītā apkures sezona Rīgā ilga 202 dienas – no 5.oktobra līdz 24.aprīlim. Iedzīvotāju parāds uzņēmumam patlaban sasniedzis 15,78 milj. eiro.

Siltumtīklu remonts

"Rīgas siltums" plāno šovasar ieguldīt 3 milj. eiro divu siltumtīklu pārbūvei, pastāstīja uzņēmuma valdes loceklis Uģis Osis.

Радиатор отопления - Sputnik Latvija
Neviens nelūdza: "Rīgas namu pārvaldnieks" sāks atslēgt apkuri

Laikā no 2019.gada maija līdz augustam uzņēmums plāno pārbūvēt siltumtīklu Dzelzavas ielā iecirknī no Lielvārdes līdz Ilūkstes ielai. Tas tiek ekspluatēts no 1971.gada un tiks renovēts ar ES fondu atbalstu.

No maija līdz septembra beigām tiks pārbūvēts arī siltumtīkls Alauksta ielā līdz A.Čaka ielai 56. Tas nodots ekspluatācijā 1960.gadā.

Ar ES Kohēzijas fonda līdzfinansējumu "Rīgas siltums" plāno pārbūvēt divas katlumājas. Darbus plānots veikt līdz 2020.gadam

Modernizācijas rezultātā uzņēmums palielinās biodegvielas izmantošanu enerģijas rašošanā no pašreizējā 23% apjoma līdz 44%.

Ziņu lente
0