Noslepkavotā Bunkus ģimene apsūdz Valsts policijas vadītāju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par panākumiem maksātnespējas administratora slepkavības lietā Valsts policijas vadītājs ziņoja pērnā gada beigās.

RĪGA, 29. aprīlis – Sputnik. Pērn noslepkavotā maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus ģimene vērsās pie iekšlietu ministra Sanda Ģirģena ar lūgumu izvērtēt, vai Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis nav maldinājis sabiedrību, informējot par slepkavības lietas izmeklēšanas gaitu, vēsta Jauns.lv.

Mārtiņš Bunkus - Sputnik Latvija
Nogalinātā Bunkus brālis aicina varasiestādes atcerēties Latvijai doto solījumu

Bunkus ģimene lūdz izvērtēt arī Ķuža atbilstību ieņemamajam amatam.

Nogalinātā brālis Kristaps Bunkus savā paziņojumā medijiem raksta, ka pirms dažiem mēnešiem Ķuzis paziņoja medijos, ka lietas izmeklēšana virzās uz priekšu, un drīzumā sāksies kriminālvajāšana. Taču šiem paziņojumiem nav sekojusi nekāda informācija, kura liecinātu, ka lieta tiešām virzās uz priekšu.

Ik reizi, kad ģimene vērsās Valsts policijā pēc informācijas par izmeklēšanas gaitu, tā saņēma atteikumu pamatojoties uz "izmeklēšanas noslēpumu".

Maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus tika nošauts 2018. gada 30. maijā netālu no Brāļu kapiem Rīgā. Šāvieni veikti no Volkswagen autofurgona, kurš pēcāk atrasts sadedzināts netālu no nozieguma vietas. Tiek uzskatīts, ka noziegumu pastrādājuši divi slepkavas. IeM praktiski uzreiz paziņoja, ka slepkavība, visticamāk, ir veikta pēc pasūtījuma.

Valsts policiju vairākkārt vainoja, ka izmeklēšana notiek pārāk lēni. Pērnā gada decembrī Bunkus ģimene izsludināja atlīdzību 500 tūkstošu eiro apmērā par viņa slepkavības atklāšanu.

Ziņu lente
0