"Nemirstīgā pulka" rīkotāji Rīgā pauž sašutumu par alternatīvo akciju

© Sputnik / Sergey MelkonovAkcija "Nemirstīgais pulks" Rīgā
Akcija Nemirstīgais pulks Rīgā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Politiskā apvienība "Jaunā Saskaņa" iesniegusi Rīgas domē pieteikumu akcijas rīkošanai ar nosaukumu "Uzvaras un Eiropas dienas gājiens "Nemirstīgais pulks".

RĪGA, 29. aprīlis – Sputnik. "Nemirstīgā pulka" gājiena rīkotāji Rīgā pauž sašutumu par "Jaunās Saskaņas" alternatīvo akciju, kuras rīkošanas pieteikumu partija iesniegusi Rīgas domē (RD). Margarita Dragile uzsvēra, ka "Nemirstīgais pulks" nav politisks pasākums, savukārt mēģinājumi sarīkot citu gājienu ir provokācija.

"Partija "Jaunā Saskaņa" iesniegusi provokatīvu pieteikumu "Nemirstīgā pulka" alternatīvas rīkošanai. Rīt, plkst. 11:30, notiks RD Izpilddirekcijas sēde, kurā tiks paspriesti visu 9. maija pasākumu koordinēšanas jautājumi. Atgādinām, ka "Nemirstīgais pulks" Rīgā nav politisks pasākums. Mēs stāvēsim līdz galam - "Nemirstīgais pulks" ir vienots un neuzvarams politisko provokatoru priekšā!" uzrakstīja Dragile savā Facebook lapā.

Iepriekš kļuva zināms, ka Rīgas domē tika iesniegti četri pieteikumi svētku pasākumu rīkošanai Uzvaras dienā, 9. maijā.

Biedrība "9maijs.lv" jau 8. maijā no plkst. 17:00 līdz 21:00 grasās rīkot pasākumu pie Uzvaras pieminekļa. 9.maijā no plkst. 9:00 līdz 23:00 tā pati biedrība plāno vēl vienu pasākumu. Plānots, ka abos pasākumos piedalīsies līdz 1000 cilvēki, taču parasti viņu skaits ir daudzkārt lielāks – katru gadu Uzvaras dienas svinības apmeklē vairāk nekā 100 tūkstoši cilvēku.

Akcija Nemirstīgais pulks Rīgā - Sputnik Latvija
Latvijas krievi atkal konsolidējas: 9. maijā Rīgā notiks "Nemirstīgā pulka" gājiens

Rīgas dome saņēmusi pieteikumu no privātpersonas "Nemirstīgā pulka" pulcēšanās un gājiena rīkošanai. Gājiens notiks no plkst. 13:00 līdz 18:00 maršrutā no Aleksandra Grīna bulvāra stūra pa Slokas ielu līdz Uzvaras parkam. Arī šim pasākumam pieteikti 1000 cilvēki.

Pasākumu ar nosaukumu "Uzvaras un Eiropas dienas gājiens "Nemirstīgais pulks" vēlas sarīkot partija "Jaunā Saskaņa". Gājiens notiks 9. maijā no plkst. 12:00 līdz 14:00 maršrutā no 11. Novembra krastmalas, pāri Akmens tiltam, līdz Uzvaras parkam. Plānotais dalībnieku skaits – 50 cilvēki.

Saskaņā ar pašvaldības pārstāves Airas Šmeldes datiem, visi pieteikumi iesniegti likumā paredzētajā kārtībā, un pašvaldības rīcībā nav informācijas, kura liktu ierobežot pasākumu rīkošanu.

"Jaunā Saskaņa" tika izveidota šī gada 12. martā, pārdēvējot politisko apvienību "Par alternatīvu". Rudenī Saeimas vēlēšanās "Par alternatīvu" ieguva tikai 0,34% balsu un neiekļuva parlamentā. Nomainot nosaukumu, apvienība grasās pacīnīties par mandātiem Eiropas Parlamentā. "Jaunās Saskaņas" līderis Jurijs Žuravļovs paziņoja, ka "vecās "Saskaņas" laiki" ir beigušies" un ka partijai ir vērts atzīt, ka tā neko praktisku vēlētājiem nav darījusi.

"Saskaņā" pauda sašutumu par partijas ar līdzīgu nosaukumu parādīšanos, taču Uzņēmumu reģistrā (UR) paskaidroja, ka politiskā apvienība tika reģistrēta likumīgi. Pirmkārt, nosaukums nav identisks "Saskaņai". Otrkārt, viens politiskais spēks ir apvienība, bet otrs – partija. Un tā kā UR notārs pārliecinājās, ka nosaukums nedublē jau esošu, sajaukt apvienību ar Sociāldemokrātisko partiju "Saskaņa" nav iespējams – līdz ar to "Jaunā Saskaņa" arī tika reģistrēta.

Ziņu lente
0