Rīgas dome dara visu iespējamo Deglava tilta atvēršanai

© Sputnik / Sergey MelkonovSlēgta satiksme uz Deglava tilta Rīgā
Slēgta satiksme uz Deglava tilta Rīgā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veikti visi papildu mērījumi, kuri liecina, ka Deglava tilts ir drošs.

RĪGA, 29. aprīlis – Sputnik. Tiek darīts viss iespējamais, lai apmierinātu Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) prasības un atvērtu Deglava tiltu, paziņoja Rīgas domes Satiksmes departamenta vadītājs Emīls Jakrins LTV raidījumā "Rīta panorāma".

Jakrins pastāstīja, ka ir veikti visi papildu mērījumi, kuri liecina, ka tilts ir drošs. Domes pieaicinātais profesors veica ceturto tilta ekspertīzi. Visticamāk, šodien BVKB tiks sniegta papildu informācija.

Ремонтные работы на аварийном мосту на улице Деглава в Риге - Sputnik Latvija
Zaudējumi 70 tūkstoši eiro dienā: "Rīgas satiksme" vadītājs par Deglava tilta slēgšanu

Pēc Jakrina sacītā, ir absolūti skaidrs, ka tilts tika slēgts nepamatoti.

Uz jautājumu, kad uz tilta varētu tikt atjaunota satiksme, Jakrins atbildēja, ka tas ir atkarīgs no politiķiem, Valsts policijas un BVKB.

"Mēs darām visu, lai šo tiltu maksimāli ātri atvērtu satiksmei," pateica Jakrins.

Satiksme uz Deglava tilta tika slēgta 25. aprīļa plkst. 5:00 pēc iekšlietu ministra Sanda Ģirģena rīkojuma, kurš uzskata, ka tilta ekspluatācija var novest pie tā sagruvuma. Rīgas domē viņam nepiekrīt. Kontrolurbums parādīja, ka tilta balsti atrodas labā stāvoklī, tāpēc dome gaida, ka IeM un Valsts policija drīzumā rīkosies un atjaunos satiksmi.

Pēc vienas no galvenajām Rīgas transporta artērijām slēgšanas nācās nopietni mainīt sabiedriskā transporta kustības shēmu, satiksmes intensitāte attiecīgās pilsētas daļās ir stipri pieaugusi. "Rīgas satiksmē" paziņoja, ka sabiedriskā transporta maršrutu izmainīšana izmaksās uzņēmumam 70 tūkstošus eiro dienā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) aicināja iedzīvotājus izvērtēt, vai tiešām ir nepieciešams izsaukt ātro palīdzību, un vērsties pie ģimenes ārstiem. Stradiņa slimnīcā, kura atrodas Daugavas kreisajā krastā, dubultojies pacientu skaits – daudzi nevēršas pie ģimenes ārstiem vai poliklīnikā, bet gan paši dodas uz slimnīcu.

Tomēr rīdziniekiem izdevies gūt arī labumu no šīs neērtās situācijas – brīvdienās uz tilta notika pikniks, kurā piedalījās vairāk, nekā 100 cilvēki, tostarp – satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Ziņu lente
0