Nezaudējiet cerību: katoļi un luterāņi svin Lieldienas

© Sputnik / Sergey MelkonovПразднование Пасхи на Центральном рынке в Риге
Празднование Пасхи на Центральном рынке в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visas pasaules katoļu kristieši, kā arī luterāņi svētdien, 21. aprīlī, svin Jēzus Kristus augšāmcelšanos.

RĪGA, 21. aprīlis – Sputnik. Svētdien, 21. aprīlī, katoļu kristieši, kā arī luterāņi svin Lieldienas. Pareizticīgie svinēs Kristus Augšāmcelšanos pēc nedēļas.

Vatikānā aizritējis Lieldienu dievkalpojums. Pēc Lieldienu svinīgās mises no Svētā Pētera Katedrāles balkona Romas pāvests tradicionāli paziņo labo vēsti par Kristus augšāmcelšanos tūkstošiem ticīgo, kuri ieradās laukumā.

Pāvests vērsās pie draudzes ar tradicionālo vēstījumu un Dieva svētību Urbi et Orbi ("Pilsētai un Pasaulei"). Sveiciens ticīgajiem izskan daudzās valodās.

Šogad Romas pāvests Francisks uzstājās ticīgo priekšā ar runu, kurā novēlēja nezaudēt cerību, jo kad lietām klājas slikti, cilvēki zaudē līdzjūtību un sāk ticēt, ka nāve ir stiprāka par dzīvi.

"Lieldienas – tas ir laiks, kad akmeņi aizripo prom no mūsu ceļa. Dievs paņem vissmagākos akmeņus, pret kuriem sasitas mūsu cerības un gaidīšana: nāve, grēks, bailes, burzma," pateica Francisks.

Latviju Lieldienās sveica katoļu baznīcas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankēvičs. Viņš aicināja visus cilvēkus mīlēt vienam otru, sevišķi ģimenē.

Пасхальные яйца с сюрпризом удивили зверей в зоопарке - видео - Sputnik Latvija
Video
Lieldienu olas ar pārsteigumiem izbrīnīja zoodārza dzīvniekus

Lielās Sestdienas laikā un pēc Lieldienu dievkalpojuma baznīcās iesvēta Lieldienu kūkas, biezpiena pashas, olas un visu, kas sagatavots svētku galdam pēc Lielā gavēņa.

Lieldienu olas ticīgie dāvina viens otram kā pasaulē nākšanas brīnuma – Kristus augšāmcelšanās simbolu. Saskaņā ar Ticējumu, kad Marija Magdalēna uzdāvināja imperatoram Tiberijam olu kā Kristus augšāmcelšanās simbolu, imperators, ar šaubu ēnu acīs pateica, ka ola no baltas nekļūst sarkana, tā arī mirstīgie neatdzimst. Ola tajā pašā mirklī kļuva sarkana. Kaut arī olas krāso dažādās krāsās, tradicionālā krāsa ir sarkanā, kā dzīves un uzvaras pār nāvi krāsa.

Latvieši svētkos aktīvi ķērās klāt olu krāsošanai un dalās kreatīvajās fotogrāfijās sociālajos tīklos.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

😇#kristusiraugšāmcēlies #eastereggs #easter #blessedsunday #lieldienas

Публикация от Zanna Dubska/Жанна Дубска (@zannadubska)

Ziņu lente
0