Pēc mūsdienu pieredzes uz KF: Rīgas vicemērs Baraņņiks pastāstīja par vizīti Maskavā

© SputnikБывший вице-мэр Риги Вадим Баранник
Бывший вице-мэр Риги Вадим Баранник - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaut gan sabiedriskā transporta problēmu mērogs Rīgā un Maskavā ir atšķirīgs, būtībā visas lielo pilsētu problēmas ir līdzīgas, uzsvēra Vadims Baraņņiks sarunā ar Sputnik Latvija.

RĪGA, 18. aprīlis – Sputnik. Sācies pirmais Rīgas vicemēra Vadima Baraņņika oficiālais ārvalstu brauciens pēc iestāšanās amatā – uz Maskavu.

Baraņņiks apstiprināja Sputnik Latvija, ka viņš ieradies Maskavā oficiālā vizītē – viņš pārstāv Rīgas domi Starptautiskajā pilsētas transporta attīstības nozares līderu samitā, kurš notiek 17. un 18. aprīlī. Šāds forums tiek rīkots pirmo reizi, tā ir jauna platforma, kur lielpilsētu pārstāvji dalās globālu uzdevumu risināšanas pieredzē transporta nozarē.

Парящий мост в парке Зарядье и туристический теплоход на Москве-реке - Sputnik Latvija
Rīgas vicemērs brauks uz Maskavu attīstīt attiecības

Vadims Baraņņiks ilgus gadus vadījis Rīgas domes Transporta komiteju, savukārt 29. martā viņu iecēla galvaspilsētas pašvaldības priekšsēdētāja vietnieka amatā, kurš tostarp ir atbildīgs par transporta nozari pilsētā.

Samitā viņš vēlētos iepazīties ar starptautisko pieredzi šajā nozarē.

"Es vēlētos iepazīties ar visām tendencēm, kuras notiek pasaulē, ne tikai Maskavā, bet arī citās lielās pilsētās, jo parasti šīs problēmas ir vienādas visām pilsētām. Maskavā šīs problēmas ir globālākas, Rīgā tās, varbūt, ir mazāk globālas, taču lielākoties lielo pilsētu problēmas ir vienādas," paskaidroja Vadims Baraņņiks sarunā ar Sputnik.

Forumā Rīga neprezentēja savu stratēģiju, Baraņņiks ieradās tieši izpētīt ārvalstu partneru pieredzi.

"Rīga manā personā ir pārstāvēta, kā skatītājs, kurš ir ieinteresēts jaunāko tehnoloģiju, jaunu ideju iegūšanā un jaunā sabiedriskā transporta un kopumā pilsētas transporta saimniecības attīstības redzējumā," atzīmēja Rīgas vicemērs.

Vadims Baraņņiks ir ieinteresēts visu lielo Maskavas transporta foruma dalībnieku pieredzē.

"Visu lielo pilsētu pieredze mums ir ārkārtīgi svarīga," atzīmēja Baraņņiks.

Iepriekš rakstīts, ka martā Rīgas dome pieņēma pašvaldības nolikuma grozījumus, kuri paredz vēl viena galvaspilsētas vicemēra amata izveidošanu. Pēc tam ārkārtas sēdē "Saskaņas" deputāts Baraņņiks tika iecelts Rīgas vicemēra amatā. Viņš bija vienīgais vicemēra amata kandidāts, viņa kandidatūru izvirzīja Nils Ušakovs, kurš tobrīd vēl nebija atstādināts no mēra amata.

Pret Rīgas vicemēra komandējumu uz Maskavu iebilda Rīgas domes opozīcijas deputāti. Kaut gan citu, transporta jautājumos kompetentāku kandidātu, opozīcija nenosauca. Un nolēma vispār nebalsot Baraņņika brauciena jautājumā.

Taču, kā skaidro Rīgas mēra vietas izpildītājs Oļegs Burovs, kvoruma atļauja šāda veida darba braucienam arī nav nepieciešama. Tāpēc Baraņņiks brauks uz Maskavu.

Ziņu lente
0