Lieldienās policija rīkos masveida pārbaudes uz ceļiem

CC0 / Pexels / Пьяный водитель
Пьяный водитель - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turklāt Latvijas policisti uzraudzīs kārtību masveida pasākumos.

RĪGA, 18. aprīlis – Sputnik. Valsts policijas Lieldienu brīvdienās rīkos masveida pārbaudes uz Latvijas ceļiem, paziņoja iestādes pārstāve Simona Grāvīte.

Kā raksta rus.lsm.lv, policija pārbaudīs, vai vadītāji nesēžas pie stūres alkohola vai narkotisko vielu reibumā, kā arī sekos līdzi drošības jostu, bērnu sēdekļu izmantošanai un ātruma režīma ievērošanai. Tāpat policija uzraudzīs kārtību masveida pasākumos. Lieldienu brīvdienas ilgs četras dienas – no 19. līdz 22. aprīlim.

Dusmīgs, toties dzīvs!: kā nepielaist iedzērušu draugu pie stūres - Sputnik Latvija
"Dusmīgs, toties dzīvs!": kā nepielaist iedzērušu draugu pie stūres

Latvijas policija regulāri rīko svētku reidus. Tā, piemēram, pērn Līgo pārbaužu laikā no 22. līdz 24. jūnijam tika aizturēti 10 vadītāji alkohola reibuma stāvoklī, turklāt, vēl četri cilvēki atradās aizliegto vielu reibumā. Saskaņā ar Valsts policijas informāciju, par dažādu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem tika sastādīti 438 protokoli, tostarp 185 – par ātruma pārsniegšanu un viens protokols – par agresīvu braukšanu.

Saskaņā ar likumu vadītājiem ar stāžu līdz diviem gadiem pieļaujamā alkohola norma asinīs sastāda ne vairāk par 0,2 promilēm, vadītājiem ar stāžu virs diviem gadiem – ne vairāk par 0,5 promilēm.

Ja ierīce fiksē 0,5-1 promili, tad sods sastādīs 430-640 eiro. Ja alkohola saturs pārsniedz 1,5 promiles, sods palielinās līdz 1200 eiro, kā arī paredzēts arests līdz 10 diennaktīm un vadītāja tiesību atņemšana līdz četriem gadiem.

Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju apgalvo, ka neļautu dzērušiem draugiem sēsties pie stūres.

Ziņu lente
0