Latvijas armija uzticējusi visurgājēju remontu igauņu speciālistiem

© Sputnik / Sergey MelkonovШведский гусеничный вездеход Bv 206 латвийской армии
Шведский гусеничный вездеход Bv 206 латвийской армии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aptuveni simt Latvijas armijas rīcībā esošos zviedru visurgājējus remontēs speciālisti no Igaunijas, kuri nodarbojas ar Igaunijas Aizsardzības spēku militārās tehnikas apkalpi.

RĪGA, 15. aprīlis — Sputnik. Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Loģistikas bataljons noslēdzis līgumu par kāpurķēžu tehnikas apkalpi un remontu ar Igaunijas aizsardzības rūpniecības uzņēmumu Milrem LCM, vēsta Grani.lv.

Līguma termiņš – astoņi gadi.

Līguma ietvaros igauņu speciālisti nodarbosies ar zviedru visurgājēju BV206 (Bandvagn 206) remontu.

Автомобиль Scania латвийской армии - Sputnik Latvija
Latvijas NBS par desmitiem miljonu eiro atjaunos savu autoparku

2002.-2003. gg. Latvijas NBS saņēma dāvanā no Zviedrijas lietotus visurgājējus Hagglunds Bandvagan 206 (BV 206). kas ražoti laikā no 1979. līdz 1992. gadam.

Aizvadītajā gadā Latvija vienojās par minētajiem visurgājējiem paredzēto rezerves daļu piegādi – līgums parakstīts ar zviedru uzņēmumu BAE Systems Hagglunds AB. Līguma summa - 5,7 miljoni eiro.

Rezerves daļu piegādes plānotas septiņu gadu garumā.

Iepriekš vēstīts, ka 2017. gadā Latvijas un Zviedrijas Aizsardzības ministrijas parakstīja sadarbības līgumu, kura ietvaros plāno īstenot kopīgus militāros iepirkumus.

Šīs vienošanās ietvaros Latvijas Aizsardzības ministrija noslēdza līgumu ar Zviedrijas iepirkumu aģentūru Fоrsvarets Materielverk par sadarbību prettanku ieročiem Carl Gustav paredzētās munīcijas iepirkumos.

Ziņu lente
0