Galvas ripo: aizturēts Valsts policijas Transporta nodaļas priekšnieks

© Valsts policijaПолицейские машины
Полицейские машины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kārtējais augsta ranga Valsts policijas ierēdnis un viņa darbinieks ir aizturēti sakarā ar aizdomām par krāpšanos.

RĪGA, 11. aprīlis – Sputnik. Latvijas IeM  Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturēja Valsts policijas Transporta remonta, apgādes un ekspluatācijas nodaļas priekšnieku Māri Rumpu, vēsta Mixnews.lv.

Kopā ar Rumpu tika aizturēts arī viņa darbinieks – Valsts policijas Transporta remonta, apgādes un ekspluatācijas nodaļas sektora vadītājs. Rumps un viņa kolēģis tiek turēti aizdomās par krāpšanos ar iepriekšēju vienošanos.

Interesanti, ka marta beigās IDB aizturēja Valsts policijas Materiāli tehniskās apgādes biroja vadītāju Armandu Možeiko un vēl trīs darbiniekus kopā ar viņu.

Полицейская машина - Sputnik Latvija
Aizturēts Valsts policijas apgādes biroja vadītājs

tika ziņots, Valsts policijas pārvaldes vadītājs tika aizturēts kriminālprocesa ietvaros par iespējamu ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un dienesta krāpšanos. Vēl trīs aizturētie Valsts policijas darbinieki tiek turēti aizdomās par krāpšanos.

Možeiko toreiz izlaida brīvībā pret drošības maksu un liedza iespēju ieņemt noteiktus amatus Valsts policijā. Savukārt pārējiem trim aizturētajiem  darbiniekiem tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti ierobežojumi.

Pēc Možeiko aizturēšanas medijos parādījās informācija, ka Valsts policijas Materiāli tehniskās un īpašumu apgādes biroja priekšnieku tur aizdomās par privātas BMX trases būvniecību ar policijas resursu izmantošanu.

Savukārt jaunais Iekšlietu ministrijas vadītājs Sandis Ģirģens sniedza interviju Latvijas Radio 4 raidījumam "Dejstvujuščije ļica". Viņš paziņoja, ka Latvijas izmeklēšanas iestādes nereti uzsāk darbu tikai tad, kad viņu uzmanību nelikumībām pievērš žurnālisti vai kontrolējošās iestādes.

Tostarp Ģirģens uzsvēra, ka pieprasījis Valsts policijas priekšniekam Intam Ķuzim atskaitīties sakarā ar nesenajiem liela mēroga korupcijas skandāliem Valsts policijā.

Ziņu lente
0