Latvijas valdība piešķīrusi garantijas Olimpiskajām Spēlēm 2026 Siguldā

CC BY-SA 2.0 / Helmuts R / Bobsleigh in SiguldaБобслейная трасса в Сигулде
Бобслейная трасса в Сигулде  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskā olimpiskā komiteja paziņos gala lēmumu par Ziemas Olimpiādes 2026 rīkošanas vietu savā sesijā, kura notiks no šī gada 23. līdz 25. jūnijam.

RĪGA, 10. aprīlis – Sputnik. Vakar, 9. aprīlī, Latvijas Ministru Kabineta sēdē pieņemts lēmums par Latvijas dalības garantiju piešķiršanu 2026. gada Ziemas Olimpisko spēļu rīkošanai kopā ar Zviedriju.

Latvijas Republikas valdība atbalstījusi vēstules nosūtīšanu Starptautiskajai olimpiskajai komitejai ar Latvijas dalības garantijām Spēļu 2026 rīkošanā. Tostarp, Latvija uzņemas nodrošināt bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību sarīkošanu Siguldā.

Бобслейная трасса в Сигулде  - Sputnik Latvija
Valsts nepalīdzēs Siguldai izpirkt olimpiskajam ciematam paredzēto zemi

Atgādināsim, ka Zviedrija nolēma izvirzīt Stokholmas kandidatūru Ziemas Olimpiādes 2026 rīkošanai, savukārt Zviedrijas Nacionālā olimpiskā komiteja vērsās pie Latvijas pēc pieteikuma atbalsta, jo Skandināvijas valstij nav piemērotas kamaniņu un bobsleja trases.

Vēlāk veiktā Siguldas trases apskate konstatēja, ka ar papildu materiālo resursu piesaisti to var savest kārtībā atbilstoši šāda mēroga sacensību rīkošanas prasībām.

SOK paziņos gala lēmumu par Ziemas Olimpiādes 2026 rīkošanas vietu savā sesijā, kura notiks no šī gada 23. līdz 25. jūnijam. Vienīgais Zviedrijas un Latvijas pieteikuma sāncensis ir Itālija (Milāna un Kortina Djampeco).

Ziņu lente
0