"Partizānu" remonts: "Rīgas namu pārvaldnieks" piesaistīja darbam nelegāļus no Ukrainas

CC0 / pixabay / Рабочий на стройке
Рабочий на стройке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas vicemērs Oļegs Burovs sola tikt skaidrībā ar stāstu par nesaskaņotu remontdarbu veikšanu ar nelegālu strādnieku iesaistīšanu no Ukrainas; "Rīgas namu pārvaldniekam" draud audits, kurš būs līdzīgs "Rīgas satiksmē" veiktajam.

RĪGA, 10. aprīlis – Sputnik. Kāda Rīgas mikrorajona iedzīvotāji apsūdz galvaspilsētas namu apsaimniekotāju "Rīgas namu pārbaldnieks" (RNP) nesaskaņotu remontdarbu veikšanā ar nelegālo migrantu iesaistīšanu. Jaunais mēra vietas izpildītājs Oļegs Burovs sola tikt skaidrībā ar šo situāciju, raksta Skaties.lv.

"Ceturtdien, 28. martā, pie mūsu daudzdzīvokļu nama negaidīti, kā pēc burvju nūjiņas mājiena, parādījās stalažas. Tajā brīdī mums nebija nekādas informācijas, ka tiek uzsākti jebkādi remontdarbi," uzrakstīja Facebook rīdzinieks Maksims Bartuševičs, kura māju apkalpo RNP.

"Atkārtoti sazinājos ar Rīgas būvvaldi un lūdzu steidzami veikt pārbaudi, ņemot vērā apsaimniekotāja izmantoto "partizānu" taktiku un straujo darbu veikšanu. Rezultātā tika konstatēts, ka būvdarbi notiek nelikumīgi, jo tiem nav ne būvatļauja, ne projekta, ne arī nepieciešamo saskaņojumu. Turklāt tos veica nelegālais darbaspēks no Ukrainas (bez darba atļaujām), un jautājuma risināšanai tika piesaistīta arī robežsardze," pastāstīja Bartuševičs.

Policijas izsauktie robežsargi konstatēja, ka objektā atrodas trīs Ukrainas pilsoņi, kuri strādā bez nepieciešamajām darbatļaujām.

Kā skaidro RNP, lodžijas remonts ir iekļauts darbu plānos kopš 2014. gada, savukārt kopš 2016. gada tā veikšanai tika veikti uzkrājumi. Kā norāda namu apsaimniekotāj, informācija par remontu tika izvietota kāpņutelpā, sūdzības autors nav dzīvokļa īpašnieks, savukārt par darbinieku darbatļaujām ir atbildīgs darbu veicējs. RNP neprecizēja, vai atļauja ir bijusi.

Рабочие на стройке - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Mēs nostrādājāmies par velti". Kā ukraiņus pārdot verdzībā Baltijā

Saskaņā ar ekspertu vērtējumu, šobrīd Latvijā, sevišķi celtniecības nozarē, vērojams darbaspēka trūkums, tāpēc daudzi izsludinātie konkursi beigušies bez rezultātiem.

Rīgas vicemērs, kurš veic mēra pienākumus pēc Nila Ušakova atstādināšanas 5. aprīlī, sola tikt skaidrībā ar šo situāciju. Burovs ir informēts par daudzām sūdzībām par "Rīgas namu pārvaldnieku" un uzskata, ka situācija ir jāizvērtē, iespējams, veicot auditu.

"Es zinu no ierakstiem soctīklos. Ja tiešām tā ir, tas, maigi izsakoties, ir dīvaini. Bet, ja tiešām tā ir! Varbūt iedzīvotāji nav pilnībā informēti par visu.

Vajadzētu visu to noskaidrot. Tāpēc revīzija un pārbaude ir nepieciešama. Vai pilns audits, kā ierosināja opozīcija, vai tas ir daļēji, bet tāpēc ir nepieciešama padome, kas ir absolūti profesionāla, kas nav saistīta ne ar pozīcijas, ne opozīcijas deputātiem, absolūti apolitiska padome," uzsvēra Burovs.

Domes opozīcijā jau pauduši raizes, ka "Rīgas namu pārvaldnieka" padomē tiks ievēlēti koalīcijai lojāli izpildītāji, un tā kļūs par kārtējo politisko barotni.

Iepriekš Burovs jau norādījis, ka tieši saimnieciskie, nevis politiskie jautājumi kļūs par viņa darba prioritāti. Tostarp, viņš solīja samazināt pašvaldību uzņēmumu padomju politizāciju, tostarp arī "Rīgas namu pārvaldniekā".

Ziņu lente
0