Astoņi miljoni eiro: izdodas iekasēt aizvien vairāk no alimentu nemaksātājiem

CC BY 2.0 / Nelson L. / the lonely stroll (Denmark #29 Tornby Strand)Девушка с детской коляской на берегу моря
Девушка с детской коляской на берегу моря - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Alimentu nemaksātāju skaits Latvijā sasniedzis 40 tūkstošus, un varasiestādes gatavo jaunas sankcijas.

RĪGA, 8. aprīlis — Sputnik. Uzturlīdzekļu nemaksātāju skaits Latvijā patlaban sasniedzis 40 tūkstošus, intervijā LNT pastāstīja Uzturlīdzekļu garantiju fonda (UGF) direktors Edgars Līcītis.

"Statistiski redzam, ka lielākajā daļā tie ir jauni vīrieši vecumā līdz 45 gadiem, kuri dzīvo Pierīgā vai Rīgas apkārtējos novados. Līdz ar to mēs redzam, ka tās atrunas, ka nav darba vai citi objektīvi apstākļi ir tikai atrunāšanās, tādēļ mēs strādājam pie jaunām sankcijām," atzīmēja Līcītis.

Viņš norādīja, ka pēdējo divu gadu laikā pēc sankciju ieviešanas cilvēki sākuši aktīvāk segt uzturlīdzekļu parādus.

Dokumentu pārbaude - Sputnik Latvija
Alimentu nemaksātājiem neizdos aizstūrēt prom no vecāku pienākumiem

"Mēs redzam, ka atgūto līdzekļu apjoms salīdzinājumā ar 2016. gadu ir būtiski audzis. Piemēram, 2016. g. bija atgūti četri miljoni eiro, bet pagājušajā gadā jau tuvu astoņiem miljoniem eiro," informēja ierēdnis.

Saeimas sēdē 3. aprīlī deputāti galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus, kuri paredz stingrākus pasākumus pret alimentu nemaksātajiem, piemēram, iespējama šaujamieroču nēsāšanas atļaujas apturēšana.

No 2017. gada aprīļa par uzturlīdzekļu nemaksāšanu triju mēnešu laikā parādniekiem iespējams anulēt arī autovadītāja apliecību.

Ziņu lente
0