Latvijas iedzīvotāji viszemāk novērtēja savu veselību ES valstu vidū

© pixabayТонометр
Тонометр - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turklāt, savu veselību par sliktu vai ļoti sliktu nosaukuši 15,4% Latvijas iedzīvotāju – vairāk, nekā jebkurā citā ES valstī.

RĪGA, 5. aprīlis – Sputnik. Tikai 44% Latvijas un Lietuvas iedzīvotāju novērtējuši savu veselības stāvokli kā labu, kas ir sliktākais rādītājs Eiropas Savienībā, vēsta Eurostat.

Vidēji Eiropas Savienībā septiņi no desmit, jeb 70% iedzīvotāju vecumā virs 16 gadiem, uzskata, ka jūtas labi vai ļoti labi, liecina pēdējie pieejamie dati par 2017. gadu. Vien 8% eiropiešu nosaukuši savu veselību par sliktu vai ļoti sliktu.

Savu veselību kā labu vai ļoti labu novērtējuši 78% Kipras iedzīvotāju, 77% itāļu un zviedru, 76% nīderlandiešu un 75% maltiešu. Tieši pretēji, tikai 44% latviešu un lietuviešu uzskata, ka viņu veselība ir apskaužama, kas kļuvis par zemāko rādītāju Eiropas Savienībā. Tiem seko Portugāles (49%), Igaunijas (53%), Polijas un Ungārijas iedzīvotāji (59%).

Vienlaikus 15,4% Latvijas iedzīvotāju nosaukuši savu veselību par sliktu vai ļoti sliktu – tas ir augstākais rādītājs Eiropas Savienībā. Izņemot mūsu valsti, kā sliktu un ļoti sliktu savu veselību novērtējuši 14,8% horvātu, 13,7% lietuviešu, 13,2% portugāļu un 12,3% igauņu.

Ziņu lente
0