Nozagts kartona deputāts: Juta Strīķe ķeras klāt izmeklēšanai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2019. gada valsts budžeta apspriešanas laikā no Saeimas sēžu zāles pazuda deputāta Jura Juraša kartona figūra.

RĪGA, 4. aprīlis – Sputnik. Jaunā konservatīvā partija (JKP) padarīja dzīvāku Saeimas budžeta pieņemšanas sēdi.

Šī gada janvārī Saeima ar balsu vairākumu atbalstīja ģenerālprokurora piedāvājumu izdot kriminālvajāšanai JKP deputātu Juri Jurašu, kurš tiek apsūdzēts valsts noslēpuma izpaušanā. Pēc šī notikuma partija biedri izgatavoja dabīga izmēra deputāta kartona figūru un sāka nest to uz Saeimas sēdēm, lai paustu viņam savu atbalstu.

Kartona deputāts tika atnests arī uz vakardienas sēdi, dienā, kas deputātiem bija jāpieņem valsts budžets. Taču pēc pārtraukuma tribīnē uzkāpa JKP deputāte Juta Strīķe un paziņoja, ka "Jurašs" ir pazudis.

Viņa piedraudēja uzrakstīt iesniegumu policijā, ja kolēģa kartona fotogrāfija neatgriezīsies savā vietā.

"Ja kāds no opozīcijas deputātiem to ir izdarījis, tad es gribu jūs informēt, ka Krimināllikumā ir 180. pants par zādzību, ka tā ir noteikta mantiskā vērtība, mums ir pavadzīme, mums ir čeks," paziņoja Strīķe.

Pēc tam kartona figūra tika atrasta zāles viesu sektorā un to atgrieza savā vietā.

"Jutas Strīķes (Annas Potapovas) patiesā seja – nav svarīgi budžeta likuma grozījumi un likumu pakete, toties kartona figūras pazušana izraisīja virkni emociju un sašutumu. Nožēlojama uzvedība…" uzrakstīja Saeimas deputāte no "Saskaņas" Ļubova Švecova savā Facebook.

Ziņu lente
0