Saulains un sauss: sinoptiķi pastāstīja par Latvijas laikapstākļiem šonedēļ

CC0 / pxhere / Панорама Риги
Панорама Риги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šonedēļ Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, sola sinoptiķi.

RĪGA, 2. aprīlis – Sputnik. Laikapstākļus Latvijā šonedēļ noteiks anticiklons, tāpēc lielākoties būs sauss un saulains – vien nedēļas beigās palielināsies mākoņu daudzums. Vējš būs mierīgs un mērens, taču trešdien un ceturtdien dienā ir iespējamas jūtamas brāzmas.

Naktī uz otrdienu visā Latvijas teritorijā bija vērojams sals līdz pat -5 grādiem. Atsevišķās vietās bija vērojama migla. Taču dienā gaiss atkal iesils līdz +5…+10 grādiem.

Nedēļas vidū joprojām būs jūtama anticiklona ietekme – laiks būs saulains un sauss. Vējš nomainīsies uz dienvidu, dienvidaustrumu vēju, pateicoties kam Latvijā ienāks siltās gaisa masas un dienā gaisa temperatūra palielināsies līdz +8…+13 grādiem. Tiesa, naktis joprojām būs aukstas, savukārt austrumu rajonos gaidāms sals līdz -3 grādiem.

Trešdien un ceturtdien pastiprināsies rietumu vējš, kura spēks centrālajos rajonos brāzmās sasniegs 15-16 metrus sekundē.

Nedēļas beigās anticiklona ietekme mazināsies – debesīs parādīsies mākoņi. Neraugoties uz to, esošās prognozes liecina, ka nokrišņu zona tomēr nešķērsos Latviju. Pūtīs vājš un mērens ziemeļaustrumu un austrumu vējš. Piektdien dienā gaisa temperatūra var iesilt līdz +7…+12 grādiem, taču nedēļas beigās atkal gaidāms neliels aukstums.

Pēc sinoptiķa Jāņa Traļļa sacītā, aprīļa otrās nedēļas prognozes rāda līdz pat +20 grādiem. Taču speciālists brīdina par ilgtermiņa prognožu neprecizitāti: pagaidām nav tieši zināms, ka tiešām būs tik silti, un pēc tam nesnigs.

Ziņu lente
0