Uzmanību: krāpnieki atraduši jaunu naudas izkrāpšanas veidu

© Sputnik / Anar MustafayevКредитные карты на компьютерной клавиатуре
Кредитные карты на компьютерной клавиатуре - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kurzemē fiksēts jauns krāpšanās veids: ļaundari cenšas piekļūt svešiem banku kontiem, solot pārskaitīt lielu naudas summu.

RĪGA, 30. marts — Sputnik. Kurzemes reģiona policijas pārvaldes darbinieki saņēmuši vairākus trauksmes signālus no iedzīvotājiem, kuri teju nav kļuvuši par krāpnieku upuriem. Ļaundari centušies iegūt ziņas par lētticīgu cilvēku bankas datiem. Vienā gadījumā noziedzniekiem tas izdevies, raksta jauns.lv, atsaucoties uz Kurzemes reģiona policijas pārvaldi. 

Šodenēļ Liepājas policijā saņemt cietušā iesniegums, kurš uzķēries uz kādas telefona krāpnieces āķa. Liepājnieks stāstīja, ka saņēmis divus zvanus no nepazīstama numura: zvanītāja krieviski pastāstījusi vīrietim, ka viņam tiks pārskaitīti 420 eiro, taču šim nolūkam vajadzīgs viņa internetbankas lietotāja numurs.

Датчик дыма. - Sputnik Latvija
Uzmanību, krāpnieki: Latvijas iedzīvotājiem cenšas pārdot dūmu detektorus par 100 eiro

Liepājnieks numuru nosaucis. Pēc tam viņa lietotnē Smart ID pienācis paziņojums, ko viņš apstiprinājis. Rezultātā no viņa konta pārskaitīti 6 tūkstoši eiro.

Uz jautājumu, kāpēc viņš apstiprinājis apšaubāmo bankas operāciju, vīrietis atbildēja, ka bijis apjucis. Taču arī tas vēl nav viss – pēc zināma laika tā pati sieviete liepājniekam piezvanījusi vēlreiz. Viņa paziņoja: ja vīrietis gribot saņemt atpakaļ savus 6 tūkstošus eiro, viņam jāpārskaita vēl 4 tūkstoši. Tad cilvēks aptvēris, ka kaut kas nav kārtībā, devies uz tuvāko bankas filiāli, lai bloķētu internetbanku.

Policijas darbinieki jau informēti par to, ka liels skaits Kurzemes reģiona iedzīvotāju saņēmuši līdzīgus zvanus. Par laimi lielākā daļa nekavējoties aptvēra, ka runa ir par krāpšanos un vienkārši pārtrauca sarunu.

Tomēr likuma sargi ieteica nezaudēt modrību un neuzticēt nevienam savus personas datus, dokumentus un to kopijas, nenodot nevienam savas interneta bankas paroles un piekļuves kodus, nenosūtīt tos pa elektronisko pastu.

Ziņu lente
0