Ralfs Nemiro: LIAA darba kvalitāti izvērtēs komisija

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmējiem būs jāizvērtē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras darbs.

RĪGA, 29. marts – Sputnik. Mēneša laikā plānots izveidot komisiju, kuras uzdevums būs izvērtēt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) darbu, paziņoja Latvijas Tirdzniecība un ražošanas kameras vispārējā sanāksmē ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, raksta Jauns.lv.

Komisijas sastāvā iekļūs arī uzņēmēji, kuriem būs jāizvērtē, kā strādājusi LIAA un vai tai ir izdevies sasniegt uzstādītos mērķus – veicināt biznesa attīstību un veidot valsts tēlu.

Работа магазина - Sputnik Latvija
Valsts kontrole pastāstīja, kad noslēgsies kases aparātu reforma

Ministrs norādīja, ka visas Ekonomikas ministrijas pakļautībā esošās iestādes tiks izvērtētas tādā veidā, lai tiktu pieņemti objektīvi lēmumi par katras iestādes darbu un sasniegtajiem mērķiem.

Konflikts starp Nemiro un LIAA izvērsās pagājušajā nedēļā, kad Valsts policija aizturēja piecus cilvēkus sakarā ar aizdomām pār krāpšanos ar ES fondiem par kopsummu vairāk nekā 4 miljonu eiro apmērā. Nemiro paziņoja, ka liela mēroga afērā piedalījās arī LIAA darbinieki.

LIAA vadītājs Andris Ozols asi atbildēja ministram sociālajos tīklos, nosaucot viņa apgalvojumu par meliem, un vēlāk preses konferencē apsūdzēja viņu par valsts reputācijas iedragāšanu un vairāku miljonu zaudējumu nodarīšanu aģentūrai. Pēc viņa sacītā, Nemiro ir jāsniedz publiska atvainošanās iestādes darbiniekiem un skaidri jāpaziņo, ka LIAA nav saistīta ar krāpšanos ar ES fondiem.

Ziņu lente
0