"Paldies": Margarita Simoņana pateicās LTV

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasГлавный редактор телеканала RT и МИА "Россия сегодня" Маргарита Симоньян
Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sputnik un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana komentēja kanāla LTV darbinieka atlaišanu, kurš sniedza studiju Russia Today teletiltam.

RĪGA, 27. marts – Sputnik. Margarita Simoņana Sputnik Latvija intervijā padalījās savā viedoklī attiecībā uz notikumu, kas izraisīja tik lielu sabiedrības rezonansi.

"Acīmredzot jāpasaka paldies, ka par anekdotēm pagaidām nesēdina. Vai jau sēdina? Bet cilvēkiem no LTV - "paldies". Mēs visu saprotam un arī vienmēr esam gatavi palīdzēt," - pateica Simoņana Sputnik Latvija intervijā.

Skandalozā intervija

Офис телеканала RT в Москве - Sputnik Latvija
LTV atlaida darbinieku, kurš sniedza studiju Russia Today teletiltam

Piecpadsmitajā martā tika parādīta bijušā ārlietu ministra Jāņa Jurkāna intervija raidījumā SophieCo, kurā viņš pauda savu viedokli par "Krievijas draudiem", Latvijas vietu pasaules politikā, krievvalodīgo integrāciju, "Ziemeļu straumi 2" un citiem aktuāliem tematiem.

Pēc Jurkāna sacītā, Latvijas loma globālajā pasaulē ir neizstrādāt savu politiku, bet gan sekot Eiropas Savienības kursam, kurš vienmēr būs pretējs Krievijas kursam. Tāpat viņš atzīmēja, ka ASV nav ieinteresētas vienotas Eiropas armijas izveidošanā.

Taču vispārējas dusmas izraisīja pat ne pati intervija, bet gan tas, ka tā ierakstīšanai tika izmantota Latvijas Sabiedriskās televīzijas LTV studija.

Pats Jurkāns, komentējot radušos situāciju, atzīmēja, ka tajā nav nekā pārsteidzoša.

"Par ko te lai brīnās? Jo pēc viņu versijas, svētītā demokrātijas klēpī – Latvijas Televīzijas studijā – tika ielaists valsts ienaidnieks. Bet tas, ka atlaida darbinieku, pierāda un uzskatāmi apliecina, ka tā pati demokrātija mūsu valstī sāk pelēt," - uzsvēra Jurkāns Sputnik Latvija intervijā.

"Vainīgais" atrasts un sodīts

Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Jurkāns: tagad es esmu "Maskavas spalvainā roka"

Divdesmit sestajā martā kļuva zināms, ka LTV darbinieks, kurš sniedza studiju Jurkāna intervijai Krievijas telekanālam Russia Today, tika atlaists no darba. Par to Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē paziņoja LTV valdes loceklis Ivars Priede.

Kā vēsta mediji, atlaistais Harijs Lavkinaitis nostrādāja televīzijā vairāk nekā 30 gadus. Kā kļuva zināms, Lavkinaitis pats nolēma sniegt pakalpojumu RT. Tāpat viņš pats organizēja Jāņa Jurkāna piekļuvi LTV ēkā. Teletilts notika 14. martā, dienas pirmajā pusē, par to kļuva zināms nākamās dienas vakarā. Lavkinaitis tika aicināts uz vakardienas komisijas sēdi, taču viņš neieradās.

VDD uzmanīgi seko līdzi

Latvijas Valsts drošības dienests (VDD) ir informēts par notikušo un šobrīd nodarbojas ar apstākļu noskaidrošanu.

LTV studijas izmantošana Krievijas kanāla Russia Today vajadzībām ir nepieļaujama un rada riskus Latvijas informatīvās telpas drošībai, uzskata VDD.

Saskaņā ar VDD vērtējumu, šāda prakse, kad valsts budžeta finansēts sabiedriskais medijs sniedz atbalstu medijam, kurš izplata Krievijas propagandu, ir nepieļaujama un ir saistīta ar riskiem Latvijas informatīvās telpas drošībai.

Ziņu lente
0