Lufthansa varētu uzbūvēt servisa centru Rīgā

© REUTERS / Ints KalninsСамолет компании Lufthansa в Международном аэропорту "Рига"
Самолет компании Lufthansa в Международном аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šobrīd projekts ir apspriešanas stadijā.

RĪGA, 26. marts – Sputnik. Vācu lidsabiedrība Lufthansa plāno uzbūvēt Rīgā Baltijas valstīs lielāko servisa centru ar gandrīz 300 jaunu darbavietu, raksta Latvijas Avīze.

Par to kļuva zināms kompānijai Airo Catering Services Latvia, kura pieder LSG Lufthansa Service Holding AG. Kā paziņoja kompānijas Airo Catering Services Latvia valdes priekšsēdētājs Andris Baļickis, pagaidām projekts atrodas apspriešanas stadijā, tāpēc ir pāragri runāt par iespējamām izmaksām un celtniecības uzsākšanu. Taču Baļickis cer, ka jau šogad izdosies uzsākt centra projektēšanu.

"Daudz kas ir atkarīgs arī no mūsu vadības – cik ātri un operatīvi tiks pieņemti lēmumi. Jāsaprot, ka tik lielos koncernos lēmumu nepieņem nedēļas laikā, jāapzina dažādi iespējamie riski, jo tomēr tiks investēta liela nauda," - skaidro Andris.

Lufthansa ir Eiropas lielākais aviācijas koncerns, kurš ietver sevī Lufthansa Regional, Swiss International Airlines, Austrian Airlines, Eurowings. Lufthansa Group ienākumi 2018. gadā sastādīja 35,8 miljardus eiro (pirms gada – 35,6 miljardus eiro. Pagājušajā gadā tika veikti 1 228 920 reisu (9% kāpums). Pārvadāti 142 335 000 pasažieru (10% kāpums, salīdzinot ar 2017. gadu).

Pērn kompānijā strādāja 135 534 cilvēki, kas ir par 5% vairāk nekā 2017. gadā.

Ziņu lente
0